Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ochranka náchodského obchodu ubila bezdomovce lahvemi od vína: Umírat ho nechali několik hodin

Autor: dce - 
18. září 2015
09:27

Vyšetřování případu tagické lidské brutality ukončili policisté v Náchodě. Pracovník ochranky obchodu zde zbil bezdomovce lahví od vína. Po útoku bezstarostně odešel a nechal ho několik hodin umírat v bolestech.

Bezdomovec Tomas z Litvy byl již dlouhou dobu trnem v oku ochranky obchodu v Náchodě. Nedaleko odsud si vybudoval provizorní příbytek a chodil si do obchodu pro alkohol, který s kamarády popíjel poblíž.

Chování Tomase se očividně nelíbilo ani dalším lidem, proto se třiadvacetiletý pracovník ochranky spolu se svým známým vydali muži domluvit. Jenže mladík nakonec na bezdomovce zaútočil lahví od vína a několikrát ho s ní uhodil do hlavy.

Poté z místa odešli a muže nechali zcela bez pomoci. Bezdomovec umíral dlouhé hodiny.Už na počátku vyšetřování bylo zřejmé, že muž zemřel násilnou smrtí,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Ježková. „Zhruba za 50 hodin od nálezu těla vyšetřovatel obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví s následkem smrti 23letého mladíka, který dle závěrů vyšetřování je za smrt muže odpovědný,“ doplnila.

Muž se u policie hájil tím, že za bezdomovcem nešel s úmyslem ho zabít, svého jednání prý lituje. Muž z Náchodska je obviněn, že mu kromě tržně zhmožděné rány na hlavě způsobil i vpáčené zlomeniny temenní a spánkové kosti a rozsáhlé zhmoždění mozku s nitrolebním krvácením,“ vysvětlila mluvčí.

Muž je po obvinění stíhán vazebně, po uznání viny mu hrozí až 16 let ve vězení.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání