Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Auto po nehodě u přejezdu blokovalo koleje. Hasiči zasáhli včas

Autor: simao - 
13. srpna 2015
09:56

V Bystřici pod Hostýnem došlo k dramatické nehodě u přejezdu přes železniční koleje. Osobní auto skončilo zhruba 20 metrů od něj, blokovalo dráhu. Ke srážce s projíždějícím vlakem naštěstí nedošlo.

K nehodě došlo v úterý 11. srpna v podvečer nedaleko vlakového nádraží v Bystřici pod Hostýnem. Hasiči dostali hlášení, že je v kolejišti vozidlo. Při vzpomínce na nedávnou tragédii ve Studénce všem zatrnulo.

"Hasiči po příjezdu zjistili, že ve vzdálenosti kolem 20 metrů od železničního přejezdu stojí asi 2 centimetry od kolejí havarované vozidlo značky Volkswagen Golf Variant, které svým profilem zasahuje do kolejiště," uvedl Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.

Vozidlo se podařilo z prostoru kolejiště odtáhnout dříve, než by tudy projížděl vlak. "Poškozené vozidlo hasiči odtáhli od kolejí a vyčkali příjezdu jednotky hasičů Správy železničních dopravních cest. Ve voze jely tři mladistvé osoby, které nebyly zraněny," uvedl Žemlička. Policie nyní prošetřuje, jak k nehodě došlo. Vrak vozidla odstranili drážní hasiči, na železnici došlo naštěstí jen ke zpoždění několika vlaků.

porosenko ( 13. srpna 2015 10:25 )

2 centimetry.Bravo požárníku,to je přesnost.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání