Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kuriózní nehoda: Historický parní válec zdemoloval čtyři auta

Autor: tho, ljš - 
27. července 2015
15:14

Měla to být jedna z atrakcí Anenské poutě v Rokytnici v Orlických horách. Nakonec opravdu byla, ale nechtěná! Historický parní válec totiž začal v kopci nekontrolovatelně couvat, sejmul čtyři osobní vozy a zastavil se až uprostřed sídliště o kontejner na plasty.

„Několik aut zaparkovaných na sídlišti v Rokytnici v Orlických horách v neděli poškodil nekontrolovatelně couvající historický parní válec. Při kuriózní nehodě nebyl nikdo zraněn, celková škoda činí zhruba 170.000 korun,“ uvedla mluvčí rychnovské policie Alena Kacálková.

Historický stroj vyrazil od rokytnického nádraží přes sídliště ulicí, která je do kopce. A právě v tom byl zřejmě kámen úrazu. „Vlastně až na konci ulice, na kopci, zřejmě došla válci pára, tím ztratil výkon a rozjel se pozpátku dolů z kopce. Řidič na něm byl po celou dobu a vyhýbal se při nekontrolovaném zpětném chodu zaparkovaným vozidlům,“ popsal Blesk.cz svědek.

Čtyřem vozidlům se ale řidič přes veškerou snahu vyhnout nedokázal. „Cestou dolů narazil do zadní části zaparkovaného auta zn. BMW. Pak najel na chodník a narazil do levé zadní části vozu zn. Nissan Almera, kterého po nárazu natlačil na další zaparkovaný vůz zn. Škoda Fabia. Pak narazil do dalšího zaparkovaného vozu zn. Volkswagen Polo,“ vypočítala mluvčí. Stroj se nakonec zastavil až po nárazu do plastových kontejnerů. Jen zázrakem nebyl nikdo zraněn.

Policisté vyloučili, že by řidič před jízdou pil alkohol. Pokračují ve vyšetřování nehody.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání