Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Muž, kterého přejeli policisté člunem, trénoval na triatlon: Měl černý neopren, nebyl vidět, brání se policisté

Tento policejní člun zabil plavce
 (Autor: Kateřina Moravcová)
Autor: dce - 
19. července 2015
15:42

Muže přejeli policisté v člunu u přehrady Jesenice na Chebsku. Muž těžkým zraněním podlehl, ale vypadá to, že chyba byla na jeho straně. Měl na sobě totiž černý neopren a koupací čepici, a ve vodě tak nebyl vůbec vidět.

Nehoda se stala mezi druhou a třetí v sobotu odpoledne. Vyšetřování trvalo až pozdě do večera. Muž přes nádrž plaval v tmavém neoprenu na druhý břeh – podle serveru iDNES.cz trénoval na triatlon.

Kvůli větru byly na hladině i pořádné vlny. Muže si dvojice policistů a porybný na člunu vůbec nevšimli. Podle svědků byl po střetu slyšet křik a jeden z policistů okamžitě skočil do vody. S vytažením na loď měli ale velké problémy, muž už byl tou dobou v bezvědomí nebo možná mrtvý.

„Přijeli ke břehu a natočili se motorem tak, aby lidé nic neviděli. Opáskovali to tam a sháněli se v kempu po obvazech, snažili se mu poskytnout první pomoc,“ řekl serveru iDNES.cz svědek.

Podle všeho byl obětí muž kolem 40 let, který patřil k místním obyvatelům. K přehradě přijel s partnerkou, která se ke člunu snažila dostat, ale policisté ji nenechali. „V tak tmavé vodě neměl šanci být vidět, neměl ani bójku,“ uvedl záchranář.

ronyrony ( 19. července 2015 19:40 )

Sportem k trvalé invaliditě

borjar ( 19. července 2015 19:15 )

Každý policajt by měl mít svůj rajon , obcházet to pěkně pěsky , beze zbraně , jen s píšťalkou . Jak v Anglii .

borjar ( 19. července 2015 19:03 )

Nechápu naco mají policajti čluny a rychle Passaty ? Když člun tak s veslem !

kerloss ( 19. července 2015 19:03 )

staci kdyz si prectes dalsich X clanku o tomto pripadu a jasne je napsano ze nebyl viden mel cerny neopren a policie ho nevidela. me vlny jsou super na rozdil od tech tvých. cti vice treba se o tom dozvis i neco vic nez z jednoho clanku.

majojo ( 19. července 2015 18:47 )

Takže ten trouba ppři vytahocání do člunu nespolupracoval? A jeenom proto, že byl v bezvědomí?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání