Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mladík zabil v Náchodě bezdomovce z Litvy: Rozbil mu o hlavu lahev

Tělo litevského bezdomovce bylo nalezeno v neděli dopoledne
Tělo litevského bezdomovce bylo nalezeno v neděli dopoledne  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, ljš - 
22. dubna 2015
13:35

Chtěl mu prý domluvit, místo toho ho zabil. Kriminalisté obvinili třiadvacetiletého muže kvůli smrti jednačtyřicetiletého litevského bezdomovce v Náchodě-Bělovsi. Muži hrozí v případě prokázání viny až 16 let vězení. Tělo mrtvého cizince bylo nalezeno v neděli u řeky Metuje v Náchodě-Bělovsi.

Policie případ vyšetřovala nejdříve jako vraždu, muž nyní čelí obvinění ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví s následkem smrti.

Policie útočníka podezírá, že poškozeného dvakrát udeřil do hlavy prázdnými lahvemi od vína. Bezdomovec po několika hodinách na následky zranění zemřel. Obviněný muž chtěl podle policie pomoci svému známému zajišťujícímu ostrahu nedalekého obchodního domu, kde byly s bezdomovcem opakované problémy.

„Společně šli za poškozeným do jeho improvizovaného příbytku na břehu řeky, aby mu důrazně domluvili. Obviněný muž pro zvýšení důrazu třikrát hodil lahev ležícímu muži na oblasti hlavy, z čehož dvakrát jej zasáhl tak, že mu způsobil velmi vážná zranění,“ uvedla mluvčí královéhradecké policie Ivana Ježková.

lalia ( 22. dubna 2015 15:15 )

Jasný důkaz.Sklízíme důsledky výchovy dětí a mladých po revoluci.

joun ( 22. dubna 2015 15:00 )

Tak mně nějak přijde, že bezdomovci jsou v ČR pěstovaný artikl. Jako cizinec pracující v mé zahraniční pražské pobočce vidím, jak to chodí. Jako Čechoangličan zvládám češtinu dobře a tak mohu rozeznat, jakým jazykem bezdomovci mluví. Česky, pochopitelně, ale jde slyšet i dialekty, slovenštinu a to další už nerozeznám. Kdyby existoval zákon o přehledu bydlišť v centrálním registru, tak by žádní bezdomovci nebyli. Každý někde dřív bydlel a to místo by se o něho mělo postarat. Proč se shromažďují v Praze, když tady nikdy předtím nežili? Jak vypadají lesíky kolem Prahy, jsem viděl nedávno - u hostivařské přehrady, kolem Radotína atd. Je to ostuda všech pražských politiků. Nic podobného v Anglii nenajdete, že by si nějaký bezdomovec uzmul kus půdy, dal si tam nápis "soukromý pozemek" a nerušeně tam žil. Většina z nich je ve věku, kdy by mohli pracovat, ale vypadá to, že je pro ně takto příjemněji. Není to ale jejich vina. Je to v neschopnosti politiků této země. Jak jsem poznal, není to jenom tento problém.

divenka ( 22. dubna 2015 14:25 )

Není to první případ, kdy se ukazuje, že ochranka obchodních domů se neštítí nejhrubšího násilí, nezná zákony, neumí vést ani jednoduchý dialog a velice často nosí páchnoucí košile a sešmajdané boty.

salto ( 22. dubna 2015 14:13 )

Asi to je nějak jinak. Já se ondynojc pustil do šu.ání a myslel jsem si že to bude jako v P-filmu, ale za 30 vteřin bylo po všem

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání