Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Soudkyně slovně napadla Eliščinu matku: O dceru nejevila vůbec žádný zájem!

Autor: ljš, uá - 
16. dubna 2015
17:54

Soud s vrahem malé Elišky dospěl ke konci. Dostal dvacet let a musí vyplatit její babičce 450.000,- odškodné. Matka nedostane nic - soudkyně o ní dokonce prohlásila, že o svou dcerku nejevila žádný zájem. Neviděla se s ní ani na Eliščiny narozeniny!

Roman K. přišel k soudu znovu v červeném triku s dlouhým rukávem, které je shodné s tím, ve kterém Elišku 9. září loňského roku znásilnil a zavraždil, nebo je mu velmi podobné.

Při vyhlašování rozsudku neprojevil žádné emoce. Hlavu měl skloněnou a díval se do země. Působil nepřítomně, jako by byl pod vlivem uklidňujících léků.

Soudkyně mu udělila nejvyšší možný trest proto, že neshledala žádné polehčující okolnosti. „Soud dospěl k názoru, že obžalovaný čin skutečně chystal a plánoval. Dokládá to i svědek, který obžalovaného s obětí potkal na silnici vedoucí k místu činu. Ten vypověděl, že ho zaujalo, že vrah vedl holčičku za ruku a měl nepřítomný výraz,“ řekla.

Roman K. musí také vyplatit odškodnění babičce, u které zavražděná Eliška žila. Podle soudu má nárok na 450.000 korun. Matce dítěte soud odškodnění nepřiznal. „Nestarala se o ni a nejevila o ni žádný zájem. Neviděla se s ní od května 2014. Dítě si nevzala ani na prázdniny, ani s ním neoslavila narozeniny,“ vysvětlila své rozhodnutí soudkyně.

Eliška se ztratila loni v září cestou ze školy. Druhý den ji policie našla mrtvou. Obžalovaný přiznal, že dívku usmrtil, znásilnění ale popíral.

Státní zástupce navrhoval trest na horní hranici sazby, tedy právě kolem dvaceti let. Pro obžalovaného také žádal ústavní sexuologickou léčbu, znalci u něj objevili agresivní sadismus. Pro udělení výjimečného trestu nejsou podle žalobce Františka Stibora podmínky.

„Vycházel jsem zejména ze závěrů znalců z oboru psychologie a psychiatrie, kdy bylo jednoznačně konstatováno, že jeho osobnostní vývoj není ještě ukončen. Resocializace je podle soudních znalců možná, jeho náprava není obzvláště ztížená, je jen ztížená,“ řekl Stibor. Advokátka obžalovaného žádá trest v polovině trestní sazby.

Podle obžaloby odjel muž loni 9. září z Chomutova do Klášterce, kde na dívku počkal před školou s úmyslem ji znásilnit a usmrtit. Obžalovaný úmysl odmítl. Dívka s ním prý šla dobrovolně. Dítě na odlehlém místě podle obžaloby znásilnil, škrtil a rdousil. Na místo činu se vrátil, noc strávil na nedalekém posedu. Po dívce pátrali policisté, hasiči a dobrovolníci. V té době už ale byla mrtvá. Tělo policisté našli u Ciboušova druhý den.

Video Policejní eskorta přivedla vraha Elišky k soudu. - Blesk - Jana Ulrichová
Video se připravuje ...

izibars ( 17. dubna 2015 21:28 )

Nevím, možná jsem si to špatně poskládala, ale taky mi přišlo, že babička byla vlastně její máma....

mikale ( 17. dubna 2015 07:28 )

 zasraná Alena Kožnerová !!! Všechno je pravda ta jí nechtěla nikdy ..detma si myslela ,ze si bude upevnovat vztahy ...chudak mala Eliska ...

taktone ( 17. dubna 2015 00:15 )

úchyl měl dostat provaz a ještě před tím uřezat koule

dietr ( 16. dubna 2015 23:17 )

z čeho to zaplatí, v base toho moc nevydělá a za dvacet let z něj bude bezdomovec

zelena.karkulka ( 16. dubna 2015 22:15 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání