Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Vraha Elišky usvědčí DNA i pachové stopy! Úchyla budou zkoumat odborníci

Autor: ČTK - 
15. září 2014
12:19

Soud ho třikrát odsoudil, na svobodu mu pomohla Klausova amnestie. Minulý týden Roman K. bestiálně zavraždil malou Elišku (†9) z Klášterce nad Ohří. Před tím ji ještě znásilnil. Přiznal se a sedí ve vazbě. Vyšetřování bude mít ale zřejmě rychlý průběh, míní státní zástupce. Co nyní bude následovat?

Přestože narkomana Romana K. ve čtvrtek večer dopadli a od pátku sedí ve vazbě, kriminalisté neustávají v důkladné vyšetřovací práci. Dál zajišťují stopy a vyslýchají svědky. Klíčovou roli budou podle státního zástupce Františka Stibora hrát znalecké posudky, které by měly objasnit, zda obviněný muž netrpí duševní poruchou. "U obviněného budou vyhotoveny znalecké posudky v oboru psychiatrie, psychologie a sexuologie," řekl Stibor.

Kromě toho budou znalci zkoumat pachové, genetické a daktyloskopické stopy. "Můj hrubý odhad je, že by vyšetřování mohlo být hotové do konce letošního roku. Záleží ale na tom, kdy znalci posudky dokončí a zda nebude třeba posudky doplnit," dodal Stibor.

Pokud bude u muže zjištěna sexuální deviace, bude podle všeho nařízena ústavní léčba, která bude však trvat jen dílčí část z jeho trestu, který může skončit až doživotím. A je všeobecně známo, že pro odsouzence, kteří se dopustí zločinu na dítěti, se vězení změní v hotové peklo...

Devítiletá Eliška zmizela cestou ze školy v úterý. Její tělo našli policisté při rozsáhlé pátrací akci ve středu odpoledne. Podezřelého, který je bratrancem dívčiny matky, zadrželi ve čtvrtek. "Kriminalisté zjistili, že muž zřejmě děvče nejprve oslovil a potom vylákal na odlehlé místo nedaleko obce Ciboušov. Tam byla dívka později nalezena bez známek života," řekla už dříve krajská policejní mluvčí Alena Bartošová. Impulzem k tomu, že ji odvedl, zneužil a zabil, prý bylo to, že ji viděl močit u chodníku.

Muž se v první fázi vyšetřování, ještě před tím, než ho kriminalisté obvinili, k činu přiznal. Kriminalisty mimo jiné navedl na místo, kam schoval věci zavražděné dívky.

Soud Romana K. poslal do vazby, protože se obával, že by mohl ovlivňovat svědky, pokusil se uprchnout nebo se mohl znovu pokusit o sexuální zločin na malém dítěti. V minulosti už byl třikrát soudně trestaný, především za majetkové skutky. Za znásilnění a vraždu dítěte mu hrozí až 20 let vězení, případně výjimečný trest.

mastatnw ( 17. září 2014 00:18 )

 Jo jo hlavne at ho vysetruje patolog

petranemeth ( 16. září 2014 10:02 )

ale lecit se bude muset..takze take vezeni---------

petranemeth ( 16. září 2014 10:01 )

on dostane trest neboj........vsichni zaplatime.......

petranemeth ( 16. září 2014 10:00 )

a vis jiste ze je to ten vrah..jen proto co predlozi policie jakoze dukazy o nem aby uklidnila obyvatelstvo neznamena ze je vrah...a dna umi pekne policie naraficit...neverim nasi spolecnosti....

petranemeth ( 16. září 2014 09:58 )

jen aby to byl ten prevej..policie che uklidnit obyvatelstvo tak sahla po prvnim podezrelym...absolutne tomu neverim...ale to je nas stat......

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání