Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Policie zpět na místě činu: Vrátili se hledat vraha Elišky! Místní tvrdí, že ji našli svlečenou

Autor: uá, šim, sch - 
11. září 2014
14:23

24 hodin po nálezu těla ztracené Elišky (†9) se policie vrátila zpět na místo, aby hledala stopy vraha! Několik policistů pročesávalo balíky slámy a hledali v nich důkazy a údajně i oblečení malé dívenky. Místní totiž tvrdí, že Elišku našli mezi stromy svlečenou. Policie zveřejnila také první výsledky pitvy.

Kolem čtvrtečního poledne přijelo několik policejních aut k místu, kde byla ve středu před třetí hodinou odpolední nalezena pohřešovaná Eliška K. bez známek života. Tři policisté s vidlemi pak prohledávali balíky slámy na blízkém poli. Zemědělec, který pole vlastní, slámu totiž sklidil do balíků, aniž by věděl, že kousek od jeho pozemku se nachází místo, kde vrah ukryl nebohou Elišku.

Policie nedaleko místa nálezu těla Elišky prohledává balíky slámy Policie nedaleko místa nálezu těla Elišky prohledává balíky slámy | David Malík

Mezi místními se říká, že Eliška byla nalezena nahá a bez oblečení. To by nasvědčovalo sexuálnímu motivu vraha, policie však nic takového s ohledem na vyšetřování nemůže potvrdit ani komentovat.

„Soudní pitva proběhla dnes dopoledne a potvrdila, že zemřela násilnou smrtí, kterou zavinila cizí osoba,“ řekla Blesk.cz Alena Bartošová, policejní mluvčí Ústeckého kraje. Jak dívenka zemřela, odmítla jakkoli specifikovat.

Současně však potvrdila, že policie stále nemá žádného podezřelého, ke komu by vedly stopy získané na místě nálezu Elišky. To se nachází asi kilometr vzdušnou čarou od paneláku, kde Eliška bydlela se svou babičkou a kam měla v úterý odpoledne ze školy zamířit.

"Nyní policisté pokračují v úkonech trestního řízení. Zajišťují důkazní materiál, vyslýchají osoby a prověřují různé poznatky, které by mohly vést ke zjištění pachatele," uvedla mluvčí. 

Jisté je jen to, že tělo nebohé Elišky už nyní bude moci být vydáno rodině, aby se mohla s Eliškou naposledy rozloučit a v pokoji ji pohřbít. Je ale otázkou, kdo pohřeb bude organizovat. Obyvatelé Klášterce nad Ohří chystají sbírku pro Elišku na její pohřeb. Peníze však chtějí předat její babičce, u níž Eliška bydlela, nikoli její matce, které prý nevěří.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání