Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vrah si před školu pro Elišku přišel s ženou a dítětem: Použil je jako alibi?

Autor: ljš, sch, uá - 
12. září 2014
14:24

V případu zavražděné Elišky vyplouvají na povrch další a další hrůzné skutečnosti! Podle informací Blesk.cz doprovázela vraha holčičky ke škole, odkud ji unesl, jeho přítelkyně s malým synem. Policii to ale zatajila...

Těsně před tím, než policie oficiálně v tiskové zprávě potvrdila, že z vraždy Elišky podezřívá jejího příbuzného, byla její babička přesvědčená, že čin nemohl spáchat nikdo z rodiny. "Celou noc jsem na tom pracovala, odškrtávala jsem si příbuzný, nevěřím, že by to byl někdo z rodiny. Oni ji všichni měli rádi," říkala Anna K. s jistotou.

Když se ale o pár minut později dozvěděla jméno zadrženého, zhroutila se a omdlela. "Tomu nemůžu věřit, vždyť on má sám ženu a dítě!" plakala. Okamžitě proto začala svému synovci volat. Ten je ale v rukou policie, a tak telefon pochopitelně nezvedal.

Brzy se však spojila s jeho přítelkyní Editou. "Řekla mi, že v úterý kolem dvanácté hodiny byla s Romanem i jejich synem před školou. Policii to ale neřekla," tlumočila babička reportérovi Blesk.cz telefonát, ze kterého mrazí.

Video Tady našli tělo Elišky (†9). Najde policie stopy a usvědčí vraha? - redakce Blesk.cz
Video se připravuje ...

Pak se zřejmě vrah s partnerkou i synem rozloučil a o několik minut později  oslovil svou neteř, vylákal ji na odlehlé místo nedaleko Ciboušova, kde ji znásilnil a zavraždil.

Eliška se snažila ze všech sil bránit a podle informací Blesk.cz ho přitom poškrábala. Policie Romana K. poprvé zadržela ve středu, kdy pojala podezření, pak ho celý den sledovala a nakonec ho zatkla ve čtvrtek večer.

Z dostupných informací zatím není jasné, zda čin předem plánoval a s přítelkyní a synem se u školy ukázal, aby si zajistil alibi, nebo se k němu rozhodl, až když Elišku uviděl. MF Dnes ale uvedla, že vrahovo jednání spustil okamžik, kdy viděl svou neteř močit na chodníku.

Kdo je pachatel?

Roman K. je synem sestry Eliščiny babičky Anny a údajně je drogově závislý. Do Klášterce podle místních dojížděl několikrát týdně z Chomutova, kde bydlí u své matky, za svou ženou a synem.

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání