Na facebooku vznikla ještě včera večer iniciativa k zařízení konta na příspěvek na pohřeb malé Elišky. Lidé se ale také shodují, že peníze by měla dostat babička, která se o dívenku starala. Panují také obavy, že matka Elišky by peníze nevyužila na účely, ke kterém je lidé poslali. Šíří se informace, že Alena nebyla zrovna příkladnou matkou. Prý brala drogy a kradla, na dceru, která žila u babičky si prý vzpomněla jen občas.

Podporu včera rodině mrtvé Elišky prokázaly asi tři stovky lidí – na plácku před základní školou, do které dívka chodila, ještě dnes ráno hořelo mnoho svíček. Děti, které šly do školy, to samozřejmě nepřešly beze slov. „Byla to moje kamarádka, často jsme si spolu hrály,“ řekla dívenka a nechápavě se zeptala vedle stojící matky, uvedl server novinky.cz. „Proč jsou zlí lidi?“

Na začátku první hodiny drželi za Elišku učitelé i děti minutu ticha. Jak bude na tragédii reagovat město je zatím ve hvězdách – je možné, že bude město chtít zařídit opatření, která by děti před podobnými událostmi lépe ochránila. Prozatím věci ale vzali do rukou sami rodiče – děti si radši domů odvádí sami.

Vážení čtenáři, kvůli útokům na zavražděnou Elišku v příspěvcích některých čtenářů jsme se rozhodli zastavit diskuze pod články. Děkujeme za pochopení.

Fotogalerie
22 fotografií