Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

SEBEVRAŽDA vyhozením domu do povětří!? Výbuch na Kolínsku srovnal dům se zemí!

Autor: lvi, David Malík - 
20. května 2014
08:23

Při nočním výbuchu rodinného domu v Cerhenicích na Kolínsku se těžce zranil sedmapadesátiletý muž, má popálené dýchací cesty a dolní část těla. Další muž byl zraněn lehce. Exploze dům zcela zničila a poškodila deset okolních objektů. Škoda byla odhadnuta na dva miliony korun, příčina se vyšetřuje!

Podle mluvčí krajských hasičů Lenky Kostkové v domě explodoval zřejmě plyn a majitel zůstal zavalen pod troskami. Budova poté začala hořet. O výbuchu se záchranáři dozvěděli dnes krátce po půl druhé ráno.

Z trosek hasiči vyvedli muže, který se nadýchal zplodin. "Lékařka těžce zraněného muže zaintubovala, připojila na umělou plicní ventilaci a po ošetření byl transportován na popáleninové centrum pražské vinohradské nemocnice," uvedla mluvčí středočeské záchranné služby Petra Effenbergerová. Zdravotníci ošetřili také muže, který v době výbuchu nebyl v domě a poranilo ho rozbité sklo. Podle Kostkové šlo o souseda.

Sebevražda?

Na stanovení příčiny exploze je podle mluvčí kolínské policie Martiny Fejfarové brzy. Policie bude zjišťovat, zda byl za výbuchem úmysl, nedbalost nebo šlo o náhodnou událost. Podle informací zdroje Blesku se spekuluje o pokusu o sebevraždu. "Muž, který v domě bydlel, po sobě zanechal dopis na rozloučenou, ve kterém odkázal dům a své dva psy obci. Pustil si plyn a krátce poté už byl slyšet jen výbuch," popsal zdroj. Zmíněný muž byl údajně dlouhodobě frustrovaný z dění v obci, kterou terorizují mladí motorkáři a tunneři aut.

Hasiči po výbuchu prohledávali trosky domu a zjišťovali, jestli uvnitř nebyl někdo další. Psovodi už ale byli podle Kostkové odvoláni a hasiči s pomocí bagru nyní rozebírají a likvidují trosky budovy. Údajně vyprostili i dva psy, kteří patřili majiteli domu.

Video  Letecké záběry na místem výbuchu domu v Cerhenicích na Kolínsku  - Redakce Blesk.cz
Video se připravuje ...

salto ( 20. května 2014 15:46 )

Správně, nejdřív pán a potom pes jestlipak byl potom ve vsi CHAOZ?

gogo ( 20. května 2014 15:39 )

Jestli Tě to utěší, tak to dokáží nejen v Česku...

gogo ( 20. května 2014 15:38 )

To není žádná čeština, to možná je jen úmyslné rakousko-německé (majitelé Blesku) prznění dokonalejšího jazyka, než je ten jejich..

gogo ( 20. května 2014 15:36 )

Bohužel je to bulvár. Žumpa žump, který, aby ušetřil, zaměstnává podnapilé absolventy zvláštních škol. To je celé..

gogo ( 20. května 2014 15:35 )

On ten dům vyhodit do povětří pravděpodobně nechtěl. Jen se chtěl otrávit. A frustrování z dění v obci plně chápu. Pokud se třeba měsíc nevyspíte, pustíte si plyn možná také..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání