Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Soud s vrahem Babykou: Mlátil manželku po porodu, měl prý špatnou náladu!

Autor: lvi, zb - 
13. května 2014
10:52

Už druhým dnem pokračuje soud s bývalým policistou Milošem Babykou (35), který podle kriminalistů zavraždil svoji manželku Inu pěti bodnými ranami. Dnes vypovídají hlavně svědkové násilí, které měl expolicista na své ženě páchat!

Už včera Babyka u soudu tvrdil, že vraždu své ženy neplánoval a že si ji ani moc nepamatuje, respektive, že smrt manželky byla spíše nešťastná náhoda.

Dnes na lavici svědků stanula sestra zavražděné Iny Taťána T. Ta soudu potvrdila, že Babyka manželku týral, respektive fyzicky napadal delší dobu. „Inu zmlátil, když byla v šestém měsíci těhotenství. Pak ji tahal za ruku a nohu po zemi. Po porodu ji také dusil polštářem. Mlátil ji například jen proto, že měl špatnou náladu," vypověděla Taťána.

Sestra Iny se rovněž pozastavila nad tím, že tušila, že Babyka sestru zabije. „Když jsem za Inou přijela na návštěvu z Německa, měla opuchlý obličej, což ji prý způsobil Babyka kopancem do hlavy. Svěřila se mi, že podala žádost o rozvod a že až se to manžel dozví, zabije ji. Odjela jsem zpět domů do Německa a posléze ji Babyka opravdu zabil,“ uzavřela Taťána.

Chtěl ji zabít a hodit to na Ukrajince

Zajímavá je i dnešní výpověď přítele Taťány, Oleksandra K. Podle něj Ina doslova trpěla osm let, a to jak fyzicky, tak duševně. „Když byla Ina s Babykou na dovolené na Ukrajině, zlomil ji tam ruku a opět ji zmlátil. Posléze ji vyhrožoval, že ji zabije a udělá to tak, aby to vypadalo, že za to mohou nějací Ukrajinci. Navíc krátce před svou smrtí se rodině zmínila, že podá žádost o rozvod,“ uvedl před trestním senátem v Plzni Oleksandr K.

Sám Babyka už včera přiznal, že manželství s Ukrajinkou Inou nebylo idylické a že ji párkrát ze vzteku uhodil. Podle Babyky se jeho život ocitl na slepé koleji a poté, co se dozvěděl o manželčiných záměrech ho opustit, bál se, že přijde o celou rodinu. „Bokovku jsem měl jen pro své fyzické uspokojení, ale rodina pro mne byla nade vše,“ vysvětlil státnímu zástupci Babyka.

Odhalení v mobilním telefonu

Právě nevěra byla zřejmě poslední kapkou. Respektive její potvrzení, jelikož se z Babykova mobilního telefonu dozvěděla o jeho záletech. V tu chvíli začal expolicista zuřit.Ina chtěla před jeho běsněním utéct, ale už bylo pozdě.

„Když vyšla z bytu, chytil ji za vlasy a nejméně pětkrát jí zabodl lovecký nůž do břicha, krku a hrudníku, kde se nachází důležité orgány, čímž jí způsobil vícečetné bodné a řezné rány a také poškodil i druhý hrudní obratel,“ tvrdí státní zástupce Martin Rykl.

Ženu pak v tratolišti krve našli sousedé. Záchranáři ji převezli do nemocnice, kde ale zhruba za dvě hodiny zemřela. „A to v důsledku vnitřního krvácení, které způsobilo přetětí ledvinové tepny,“ dodal Rykl. Babyka na ženu zaútočil v době, kdy se už o rodinu zajímala Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) kvůli údajnému domácímu násilí a Babyka byl vykázaný z bytu.

"Byl jsem manželce nevěrný. Neklapalo nám to a já byl kvůli domácímu násilí vykázán z bytu. Ten den jsem si připravil odvar z tisu. Vypil jsem ho a chtěl jsem jít skonat na chodbu, aby mě tam manželka viděla mrtvého," uvedl Babyku v úvodu své řeči.

Babyka: V tašce jsem běžně nosil nůž

Podle něj jeho ukrajinská manželka posléze dvakrát vyšla z bytu pro poštu. "Nejdříve jsem se ji snažil vyhnout a schoval jsem se v mezipatře, respektive o patro výš. Pak mne manželka uviděla a začala křičet. Pak jsme se přetlačovali a soused se nás snažil oddělit. Sáhl jsem proto do tašky, kde jsem nosil nůž, napřáhl jsem jím nad ní, aby ho viděl. Soused raději utekl a běžel pro policii," pokračoval ve své řeči obžalovaný.

Co bylo potom, Babyka údajně neví. "Vzpomínám si, že jsem viděl krvavé rány na jejím břiše. Nebyl to úmysl, vlastně nehoda," ukončil první kolo své výpovědi Babyka.

Bývalému příslušníkovi cizinecké policie hrozí za vraždu vykonanou s rozmyslem 12 až 20 let vězení.

 

turek1 ( 13. května 2014 15:23 )

podle toho vypliva ze ani psychicke vysetreni nemuze zabranit pachani takoveho skutku jelikoz nikdo do hlavy cloveka nevidi,a nelze tudiz zjistit jak clovek zareaguje urcity okamzik,jelikoz urite veci jse nedaji navodit.

turek1 ( 13. května 2014 15:15 )

jak je mozne ze psychotesty ktere jsou u policie povine neodhalili labilniho cloveka? co nato psychologove?

babapsi ( 13. května 2014 15:07 )

UTÝRAT A PAK POVĚSIT !!!!!!!!!!! Š M E J D A !!!!!!!!!

istyl ( 13. května 2014 12:33 )

spravny cesky policajt...je tvrdy v kazde chvili...nekompromisni...a pomaha a chrani ..sebe...

petrkramnypresident ( 13. května 2014 12:01 )

Kolik na pana Babyku vyberou jeho bývalí kolegové?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání