Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Brutální vrah se zabil při dopravní nehodě: Svobody si neužil, propustili ho loni

Brutální vrah František Blahuta zemřel v tomto vraku.
Brutální vrah František Blahuta zemřel v tomto vraku.  (Autor: HZS Plzeňského kraje)
Autor: INT, lm - 
3. května 2014
09:19

Osmapadesátiletý muž, který prvního máje nad ránem havaroval s osobním vozem ve Frymburku na Klatovsku, byl František Blahuta. Ten byl před 14 lety odsouzen za brutální vraždu důchodce. Po propuštění z vězení koncem loňského roku si příliš svobody neužil, po nárazu do stromu zemřel.

Podle informací Práva se Blahuta vracel domů z oslavy. "Muž byl ve vozidle sám, jel ve směru na Kejnice. Při projíždění levotočivé zatáčky se zatím neznámých příčin dostal mimo vozovku a narazil do vzrostlého stromu," uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Policisté se případem dál zabývají, nařízena je soudní pitva, která mimo jiné ukáže, zda Blahuta byl nebo nebyl pod vlivem alkoholu. Škoda na vozidle Peugeot 106 byla vyčíslena na 26.000 korun.

Svého známého zavraždil kvůli penězům

Obzvlášť brutální vražda šokovala před 14 lety celou zemi. Blahuta podle vyšetřovatelů navštívil svého známého (†72) v Nezdicích na Klatovsku s žádostí o půjčku. I když mu důchodce chtěl ve finanční tísni pomoci, Blahuta na něj surově zaútočil. "Mlátil ho pěstmi, kopal do něj a dupal mu po hlavě a hrudníku," popsala útok v rozsudku předsedkyně soudu Iveta Zítková. Oběť podle znalců umírala pomalu a v hrozných bolestech. Útočník si z bytu odnesl peníze v hodnotě asi 100 tisíc korun.

Blahuta po dopadení tvrdil, že brutální vraždu spáchal jeho komplic, jehož jméno nechce přiznat z důvodu obavy o život svůj a svých dětí. Soud tomuto příběhu ale na základě důkazů neuvěřil a poslal ho za mříže. Vzhledem k tomu, že bývalý dělník na pile vedl do té doby spořádaný život, byl Blahuta poslán do věznice s mírnějším režimem.

obluda.pb ( 3. května 2014 22:34 )

no tak, a pak že to nejde

madr1111 ( 3. května 2014 18:16 )

takhle at dopadne i TAXIvrah,ale at sedí ještě dýl.Ale jestli ho vůbec dopadnou a všichni vrazi a podobní at takhle dopadnou

milofr ( 3. května 2014 12:38 )

na každou svini se vaří voda

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání