Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Janoušek po nehodě volal milence: Nějaká cigoška mi hodila šipku na kapotu

Klíčový rozsudek by měl určit, jestli Janoušek mohl sraženou ženu vidět.
Klíčový rozsudek by měl určit, jestli Janoušek mohl sraženou ženu vidět.  (Autor: archiv Blesku)
Autor: ČTK, poe - 
29. dubna 2014
14:11

Kmotr Roman Janoušek těsně po nehodě, při které srazil ženu, nadýchal dvě promile. Měl i znatelné problémy s artikulací. Krátce po zadržení střídavě telefonoval s manželkou a milenkou. O sražené ženě mluvil jako o cigošce, nebo Asiatce. "Hodila šipku na kapotu," svěřil se.

Lobbista krátce po svém zadržení na ulici telefonoval střídavě se spolupracovnicí Annou Tesařovou a s manželkou Simonou, po které chtěl přivézt doklady. Situaci zlehčoval a označoval ji za "boudu". "Čtyři sta novinářů, 18 policejních vozů. Normálně to je hrozná prdel tady," uvedl mimo jiné.

"Nějaká kunda do mě zacouvala," popsal incident. "Ona se rozjela, nabourala do mě," tvrdil známým. Ženu popisoval jako "nějakou Asiatku, Vietnamku nebo Číňanku, velkou metr padesát". Jindy o ní mluvil jako o "cigošce". "Hodila šipku na kapotu," popsal. Více než samotnému sražení ženy se ale v hovorech věnoval tomu, že má nabourané své luxusní auto.

Kauza muže, jenž bývá označován za jednoho z pražských "kmotrů", se táhne přes dva roky. Janoušek, kterému po nehodě policisté naměřili v dechu přes dvě promile alkoholu, havaroval 23. března 2012 ve Vyskočilově ulici v Praze.

Svým vozem nejprve narazil do auta před sebou, kolizi neřešil a pokračoval v jízdě. Když na následující křižovatce zastavil na červenou, jedenapadesátiletá řidička nabouraného vozu se postavila před jeho vůz. Obžaloba uvádí, že lobbista ženu vietnamské národnosti následně srazil a z místa nehody ujel.

Lobbista se hájí tím, že žena stála vedle jeho auta, on ji neviděl a zachytil ji jen zpětným zrcátkem. Tuto verzi však dnes u pražského městského soudu popřeli znalci z Ústavu soudního inženýrství Vysokého učení technického v Brně, kteří v případu vypracovali revizní posudek z oboru silniční dopravy.

Za pokus o vraždu a ohrožení pod vlivem návykové látky podnikateli hrozí až 18 let vězení.

andreslawicky ( 29. dubna 2014 22:52 )

Chodit k soudu nemusí už vypovídal ty tupá hlavo poslouchat tam žvásty o ničem na to mu tam stačí právník co by tam dělal??truchlil nad zlomenou nohou Vietnamky nebo poslouchal tu bláznivou státní zástupkyni

andreslawicky ( 29. dubna 2014 22:50 )

A za co za tu zlomenou nohu co měla ta dračí huba

andreslawicky ( 29. dubna 2014 22:49 )

Proč právníku zatím je to jen další tvrzení obžaloby počkáme na vynesení rozsudku

francjosef ( 29. dubna 2014 18:36 )

Ono to nejde,jelikož ta banda soudskovská je jako on a jen čekají na prachy.Je mi na blití.Měl by to vyřešit jako Bartošová

japome ( 29. dubna 2014 16:32 )

a namalovaná tykadla na kriminál byly???? divná spravedlnost

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání