Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dejte mi milion a půl, nebo vás vyhodím do povětří. Muž s bombou v kufříku šel přímo k ředitelce banky

Autor: ljš, rvs - 
21. března 2014
05:37

Lupič, který si chtěl ve středu odnést 1,5 milionu z ČSOB na Václavském náměstí, se objednal den předem přímo do kanceláře ředitelky. Podle nejnovějších informací by se mohlo jednat o Slováka nebo osobu s dobrými kontakty u našich sousedů, pocházela odtud totiž výbušnina, ze které byla bomba v kufříku vyrobena.

„Dejte mi 1,5 milionu! Nechci vám ublížit, nikoho nevolejte…“ Tak si řekl o peníze muž, který do banky nakráčel s koženým kufříkem s bombou. Ta, jak později zjistili pyrotechnici, obsahovala čtyři kilogramy výbušniny. „Položil kufřík na stůl, otevřel jej a sdělil, že je v něm bomba,“ uvedla policejní mluvčí hana Jeřábková.

Podle televize Prima pocházela výbušnina ze Slovenska, kde byla vyrobena v roce 2003. Do Česka se musela dost nelegální cestou, zda ji sem propašoval tentýž člověk, který má na svědomí přepadení banky, vyšetřuje policie.

Lupičem byl údajně asi třicetiletý muž s krátkými vlasy a tetováním na hlavě. Loupež se mu nakonec nepovedla. „Úřednice mu sdělila, že takový obnos nemá. Muž otočil, kožený kufr nechal na stole a z banky odešel,“ popsala mluvčí. Podle informací Blesku však řekl, že vrátí za 10 minut a žena má do té doby obnos zajistit.

Bombu zlikvidoval policejní pyrotechnik, po lupiči intenzivně pátrají policejní detektivové.

jozefe ( 21. března 2014 08:22 )

SE DIVITE TAK SMĚŠNÉ TRESTY ZA KOMUNISTU BY MUSEL ROBIT NA URANOVYCH DOLE A NÉ TAK BOBYT JAK MAJI TED.

marie60 ( 21. března 2014 07:21 )

Kdyby to v té bance vybouchlo, tak by bylo hromadu lidí mrtvých a zraněných. Doufám, že toho haj.zla brzy lapí.

marie60 ( 21. března 2014 07:17 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání