Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ceník mafie na Slovensku: 30 tisíc euro za vraždu, 15 tisíc za únos!

Autor: lvi - 
19. března 2014
21:22

Nájemné vraždy, výpalné, bití na objednávku, obchod s drogami. To je jen stručný výčet aktivit, kterým se „v pracovní době“ věnoval na Slovensku obávaný klan Sýkorovců. Po zatčení jednoho z jejich členů vyšly najevo i konkrétnější informace. Například paušální ceník „běžných“ úkonů zmíněné organizace!

Po klanu Syýkorovců pase Slovenská informační služba a kriminalisté řadu let. Zdá se, že až nyní jsou doslova na horké stopě. Jeden z členů „rodiny“ se doslova rozezpíval jako sýkorka poté, co ho policie zadržela, po nezdařeném pokusu nájemné vraždy. „Tu si u Kýbela objednal jedon člověk, který ho původně chtěl nechat unést. To mělo stát 15 tisíc eur. Kdyby u toho náhodou „šel dolů“, bylo by to za 30,“ uvedl Ladislav B. vyšetřovatelů.

Pod přezdívkou „Kýbel“ myslel Róberta Lališe, který je nekorunovanou hlavou klanu Sýkorovců. Ostatně genezi klanu popsal Ladislav B. kriminalistům také. „Ve skupině jsem se pohyboval od roku 1996, když jsem začal vozit v autě Mira Sýkoru, tehdejšího bosse. On měl tehdy kolem sebe Rusáky a já tam byl s Kýblom jediný Slovák. Po Mirově smrti vše převzal právě Kýbel. Řekl mi, ať se starám o městský život a obchody.

Měli jsme sympatizanty z řad podnikatelů...

Ladislav B. kriminalistům prozradil i dalších sedm členů skupiny a nastínil celou strukturu „rodiny“. „Hlavou byl Kýbel, měl okolo sebe své lidi. Potom jsem byl já a moje skupina. Pak Fero B., to byla tvář pro „oficiální“ věci a působil jako poradce celé firmy. Ti, kteří pracovali pro Kýbela pak měli své podskupiny. Pak už jsme kolem sebe měli jen sympatizanty z řad podnikatelů, kteří nás oslovovali,“ uvedl Ladislav B.

A co bylo hlavním zdrojem příjmů Sýkorovců? „Hlavně výpalné, když se tak chodilo po restauracích. Ale to už bylo za doby Mira Sýkory. Někdo dělal i s drogami, ale já osobně jsem z toho neměl peníze. Pak tam byly peníze za trestnou činnost na objednávku, například zbití někoho nebo podpálení něčeho. Pak podvody. Na začátku jsme dělali i legalizaci kradených aut,“ uzavřel obviněný Ladislav B.

iq_tester ( 20. března 2014 10:49 )

Průměrná výše IQ občana České Republiky je 106.77 bodů. Zajímalo vás někdy jak vysoké je přibližně to vaše? Pokud ano, tak neváhejte a vyzkoušejte si jeden z našich IQ testů! Více informací a samotný test naleznete na této adrese: http://zjistete-sve-iq.okamzite.eu/ Hodně štěstí a správných odpovědí!

moiaza ( 19. března 2014 23:31 )

 Slováci jsou z levného kraje. U nás je taxa daleko větší.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání