Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Skandál: Norského konzula odmítli v Harrachově ubytovat a ještě ho okradli!

Skandál v Harrachově: Během zpackaného MS v letech na lyžích někdo okradl norského honorárního konzula Odvara Kristiana Karlsena.
Skandál v Harrachově: Během zpackaného MS v letech na lyžích někdo okradl norského honorárního konzula Odvara Kristiana Karlsena.  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: lvi - 
17. března 2014
14:17

Mezinárodní ostuda! Tak by se dala nazvat letošní česká pořadatelská anabáze na mistrovství světa v letech na lyžích vůči norské delegaci. Honorární konzul Norska Odvar Kristian Karlsen, kterého nejprve hoteliér odmítl ubytovat v rok předplaceném hotelu, byl následně dokonce okraden!

Potíže norské delegace začaly takřka hned po příjezdu do skokanské destinace v Krkonoších. V hotelu, který měla zamluvený, je totiž odmítli ubytovat. Delegace tak musela vzít zavděk horšímu ubytování o několik stovek metrů dál. 

Podnikatelé spali na manželských postelích a konzul musel vzít zavděk penzionem pro hotelový personál. "Byli jsme celkem rozčarovaní. Bylo to frustrující, hlavně večer," přiznal pro televizi Nova člen delegace Petter Benjamin Arnessen. "Nezlobte se, ale bylo by nekorektní, abych se k tomu vyjadřoval," vzkázal Nově pouze honorární konzul Karlsen.

Konzul bez dokladů

Právě pro Karlsena drama v Česku ale tímto extempore neskončilo. Šéf závodů hoteliérův přístup odsoudil a nabídl konzulovi prezidentské apartmá. Konzula ale někdo okradl. "Bohužel, dnes ráno jsem se dozvěděl, že byl okraden. Ta taška se ztratila ve VIP stanu v Harrachově. Je to smutek," řekl Nově Stanislav Hajdušek, který pobyt Norů v Česku zajišťoval. Dodal, že konzulovi někdo ukradl veškeré osobní doklady a hrozilo tak, že neodcestuje v řádném a předem naplánovaném termínu.

Karlsen proto spěchal do Prahy, kde se nechal spěšně vyfotit a doslova zburcoval místní norskou ambasádu. Ta, přestože má v neděli zavřeno, nové doklady konzulovi vydala a ten odletěl spojem do dánské Kodaně.

hulimihoukolen ( 17. března 2014 15:35 )

Jen bych to tak lehce opravil, pán se jmenuje Oddvar Kristian Karlsen, a není to norský honorární konzul (ve smyslu zastoupení země), ale český honorární konzul v Norsku (Trondheim).

kodlofon ( 17. března 2014 14:59 )

Welcome in Czechisze land.

janotta ( 17. března 2014 14:55 )

No bóže - zase o jeden mezinárodní prů.er navíc - vždyť už je to jedno ! Ale jak říkala moje babička ..."ještě bude hůř !!!

maruch ( 17. března 2014 14:43 )

Vítejte v ČR (Banánistánu) pane konzule.Ostuda od ubytování až po krádež.Někdy se stydím ,že jsem z ČR.

bernadette ( 17. března 2014 14:41 )

Když se někdo jmenuje Odvar, musí čekat nepřijemnosti Ale vážně, to je chyba organizátorů té akce. Nejen že neporučili větru dešti, ale nedokázali si ochránit ani čestné hosty.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání