Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Dělník si spletl ventil, továrna vybuchla a zranila delegaci: Dostal jen podmínku

Výbuch koksovny zabil jednoho člověka a osm zranil
Výbuch koksovny zabil jednoho člověka a osm zranil  (Autor: Reprotofoto ČT)
Autor: tbc, ČTK - 
25. února 2014
16:36

Hutník z koksárny ArcelorMittal Ostrava si spletl ventil a fabrika vybuchla. Exploze plynu zabila jednoho člověka a dalších osm zranila. Radoslav K. (44) za to odešel včera od soudu nakonec jen s podmínkou.

„Muž byl soudem uznán vinným z obecného ohrožení z nedbalosti. Soud mu udělil tříletý podmíněný trest. Zkušební dobu stanovil na pět let,“ řekl mluvčí soudu Alexandr Dadam. Rozsudek ještě není pravomocný. Jak odsouzený hutník, tak státní zástupce se proti verdiktu ještě v jednací síni odvolali.

„Jsem rád, že jsem dostal jen podmínku. Ale trochu se také cítím jako oběť, protože tam byly dva ventily kousek od sebe, které nebyly nijak označené,“ reagoval odsouzený Radoslav K. Ještě mu hrozí, že bude muset zaplatit náhradu škody 10 milionů korun. Soud ale huť odkázal na občanskoprávní řízení.

Neštěstí se stalo v koksárenské baterii v době, kdy tam zrovna byla na návštěvě delegace s hosty z Indie. Při výbuchu zemřel právě stážista ze zahraničí.

salto ( 26. února 2014 07:41 )

Tady je vidět, že jakésu řemeslné, popř. profesní dovednosti se dneska nenosí. Manažerovi je jedno jestli sedí v bance, chemickém průmyslu nebo velí chovu krav. Jsou to ředitelé zeměkoule a fakt, že by pracovníka měli nejdříve řádně zaškolit a zaučit (ono to nejde za týden), je jim zcela cizí. No a za ty prachy co nabízejí, seženou jenom nějakého jednoduchého pohůnka, kterému je všechno jasné a nadřízenému ve snaze se zavděčit odkývá všechno....

ruudazvostravy ( 26. února 2014 00:49 )

Paráda,takle se výtá delegace přyčmoudleych spoluopčanů s Chánova.

deratizator ( 25. února 2014 21:13 )

Tenhle nebo tenhle? Hmmm, zkusím tenhle. WHUPS, tak to měl bejt ten druhej

jeromeklapka ( 25. února 2014 20:11 )

Vedia,že stážistova rodina z takej diaľky na nich nemá dosah

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání