Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

V New Yorku vybuchly dvě budovy: Dva lidé zemřeli, další jsou stále pod troskami!

Autor: ČTK, ljš - 
12. března 2014
17:04

Viděli jsme těla našich sousedů létat z oken! Tak hovoří lidé o tragédii, při níž v New Yorku zemřely nejméně dvě ženy. Po mohutné explozi, způsobené pravděpodobně únikem plynu, se zřítily dvě šestipodlažní budovy. Pod troskami jsou podle CNN stále uvězněni lidé.

Na místě neštěstí na Manhattanu zasahují týmy hasičů, kterým se již podařilo dostat požár pod kontrolu. Poslední informace serveru New York Post hovoří o 17 zraněných. Krátce před půl pátou pak policisté potvrdili, že explozi nepřežil nejméně dvě ženy. Úřady v místě exploze omezily provoz části nadzemní dráhy.

Ke kolapsu budov došlo na rohu 116. ulice a Park Avenue v mannhatanské čtvrti Harlem půl hodiny po deváté ráno (okolo 14:30 SEČ). Podle serveru se jedná o budovy, ve kterých se nachází obchod s piány, byty a také v něm sídlí křesťanská církev.

Podívejte se, jak místo vypadalo před a po výbuchu:

Takhle vypadaly budovy před výbuchem (vlevo) a po něm (vpravo) Takhle vypadaly budovy před výbuchem (vlevo) a po něm (vpravo) | Twitter.com

Televizní záběry ukazují hustý dým valící se z trosek, které jsou uprostřed bloku obytných budov. Podle CNN bylo výbuchem zřejmě poškozeno několik okolních domů, kterým může hrozit zřícení. Tlaková vlna vysklila výlohy i v poměrně vzdálených obchodech.

Příčina výbuchu není oficiálně potvrzena, svědci však hovoří o tom, že před explozí byl na místě silně cítit plyn. "Už týdny jsme tu cítili plyn... Viděli jsme lidi létat z oken. Jsou to moji sousedé," řekla serveru nydailynews.com obyvatelka blízkého domu Ashley Riverová. Také podle dalších lidí žijících v této převážně hispánské části města mohl být za výbuchem únik plynu. Úřady však dosud příčinu exploze nepotvrdily.

Video V New Yorku se po explozi zřítily dvě budovy - Reuters
Video se připravuje ...

krupan10 ( 13. března 2014 12:52 )

a ty pindo pěješ chálu na fašouny, nácky a banderovce.Řeznice ze Sarajeva Albrightová je tvůj vzor

krupan10 ( 13. března 2014 12:49 )

tak nějak

krupan10 ( 13. března 2014 12:49 )

jednu si šlehni smažko a jdi do ha.jzlu

krupan10 ( 13. března 2014 12:47 )

určitě Al srajdá

krupan10 ( 13. března 2014 12:46 )

talošu, ty jseš jenom lokaj USA a toho degena Kchárla, jinak jseš totálně vypatlanej

Zobrazit celou diskusi