Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Chtěl ji "jen" okrást. Seniorku ale uškrtil ubrusem a prostěradlem!

Ilustrační foto. Soud poslal muže na 17 let do vězení za brutální vraždu seniorky.
Ilustrační foto. Soud poslal muže na 17 let do vězení za brutální vraždu seniorky.  (Autor: profimedia.cz)
Autor: lvi - 
13. února 2014
21:34

Na 17 let do vězení dnes Krajský soud v Hradci Králové poslal za loňskou vraždu seniorky v Březové na Svitavsku jednatřicetiletého Tomáše K. Obžalovaný u soudu tvrdil, že důchodkyni chtěl pouze okrást. Ze strachu z odhalení ale důchodkyni zabil.

Podle spisu Tomáš K. k pětaosmdesátileté seniorce, kterou znal od dětství, přišel nejdříve zaměřit kanalizaci. Při návštěvě si otevřel zadní dveře do domu. Těmi se po chvíli do domu vrátil a následně ženě zakryl obličej prostěradlem a z vedlejšího pokoje ukradl 25 000 korun. Poškozená ho však poznala a oslovila jménem, proto vzal ze stolu další povlečení, kterým ženu uškrtil a z domu odešel.

Tomáš K. u soudu řekl, že v domě chtěl pouze krást, když ho žena poznala, zpanikařil. "Nevěděl jsem, co dělám. Neuvědomil jsem si svou sílu. Původně jsem si myslel, že mě vůbec neuvidí," řekl soudu. Ve své výpovědi také uvedl, že dlužil 250 000 až 300 000 korun. "Šli po mně vymahači," řekl odsouzený. Část ukradených peněz použil na úhradu nájemného v bytě, kde žil s přítelkyní.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání