Hlídka muže dostihla a vyzvala k prokázání totožnosti, protože došlo k důvodnému podezření, že se dopustil přestupku proti veřejnému pořádku. Strážníci se rozhodli řešit věc uložením blokové pokuty. Muž jim ovšem sdělil, že s přestupkem nesouhlasí a ať si přestupek klidně oznámí správnímu orgánu, protože on prý má známé na vyšších místech a tam si to vyřídí. Hlídka muži sdělila, že přestupek bude tedy oznámen.

V tu chvíli začal pachatel přestupku hlídku slovně napadat a pak pravou rukou učinil několik rychlých výpadků do oblasti očí jednoho ze strážníků a dodal: „Vypíchnu ti oči.“ Strážník uvedené napadení proti sobě vykryl a pro podezření ze spáchání trestného činu za pomoci hmatů a chvatů muže omezil na osobní svobodě.

Během celého zákroku muž strážníky neustále slovně velmi vulgárně napadal: „Vy mrdky měšťácký.“ Hlídka následně muže předala na místní oddělení Policie ČR k dalšímu opatření. Zde mu byla provedena orientační dechová zkouška na přítomnost alkoholu s pozitivním výsledkem 1,70‰.

Irena Seifertová tisková mluvčí MP Praha