Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Šéf stěhovací firmy exkluzivně: Ten trezor z ambasády jsme nespustili z očí!

Autor: Richard Veselý - 
6. ledna 2014
05:00

Během stěhování se výbušnina do trezoru dostat nemohla! To tvrdí šéf stěhovací firmy 123Stěhování, která převážela trezor palestinského velvyslance. Jen několik hodin poté trezor vybuchl a Džamál Muhammad Džamál (†56) byl smrtelně zraněn.

Co se na Nový rok v rezidenci v pražském Suchdole vlastně stalo? Podle rodiny Džamála Muhammada Džamála zabila trhavina, umístěná na trezoru. Kdy se tam dostala a kdo ji tam umístil je ale záhadou.

Sejf byl hlídaný

Jednou z verzí tragédie je údajně i to, že se trhavina do trezoru dostala během stěhování z velvyslanectví v pražské Troji do nového sídla v suchdolské Internacionální ulici. Šéf stěhováků to ale považuje za nesmysl. „U stěhování byli jen tři lidé a trezor byl pod neustálou kontrolou. Po celou dobu byl zavřený, nikdy jsme ho otevřený neviděli,“ popsal Blesku práci šéf stěhováků Martin Soušek.

Přesné pokyny

O tom, kam se má trezor v místnosti umístit, rozhodovali přímo na místě lidé z velvyslanectví. U stěhování byl i sám palestinský velvyslanec Džamál Muhammad Džamál. „Podrobné instrukce dával pouze k umístění uměleckých děl, které jsme také stěhovali. K trezoru on sám žádné konkrétní pokyny nedal,“ dodal Soušek.

Kdo byl Džamál Muhammad Džamál?

Narodil se v roce 1957 v libanonském Bejrútu v uprchlickém táboře Sabra a Šatíla. V roce 1975 se stal členem radikální palestinské strany Fatah, která byla v minulosti spojená s teroristickými útoky. V Praze působil jako diplomat už v letech 1984 až 2005. Jako velvyslanec se do Česka vrátil loni v říjnu. V nové budově v Suchdole bydlel s rodinou pouhé dva dny.

Video Lidé na Suchdole mají strach - Martin Hurda, Richard Veselý
Video se připravuje ...

mememumu ( 6. ledna 2014 08:53 )

V tom případě jim nezbývá než zatleskat, přínos těchto "dimplomatických služeb" neexistujícího teroristického srandastátu se beztak neměří kladnými čísly.

mememumu ( 6. ledna 2014 08:52 )

Jasně, vodnesou to chudáci stěhováci, bé bé bů. Ještě si zafňukej, zamindrákovanej vobyčejňíku, ještě, konec konců je to jediná náplň tvého marného života...

kov3 ( 6. ledna 2014 07:48 )

Vie niekto, aké mali ti stehováci vojenské hodnosti?

bersimalinecka ( 6. ledna 2014 05:37 )

jinak pán z firmy působí jako člověk který se obléká z kontejnerů - to není typ co by páchal atentáty

bersimalinecka ( 6. ledna 2014 05:32 )

bude potřeba to zahrát do autu.Odnesou to stěhováci ,hodí se na ně nedbalost.A že měli nějakou věc přemístit z bodu A do bodu B? Je to vysoká hra.Snad ten trezor někdo používal předtím tak co se řeší- tohle je věc té palestinské komunity.A aby to nebylo tak,že pan velvyslanec byl, s prominutím ,nemehlo a něco udělal špatně?Tak to odnesou chudáci stěhováciSnad se kvůli tomu nerozpoutátřetí světová Někde jsem četla a že už novorozený muslim dostane na hraní místo plyšáka kalašnikova

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání