Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Na místě, kde zemřela Adrianka (†3), dětem udělali hřiště!

Autor: iža, geok - 
18. listopadu 2013
05:10

Je to smutné, ale teprve smrt malé Adrianky (†3) vyprovokovala úředníky, a dokonce vládu k tomu, aby obydlená část Zárubku v Ostravě nezůstala zapomenutým kusem světa. Dvorek, na němž si dívenka hrála a spadla v metrových kopřivách do kanálu, se proměnil v hřiště.

O pozemky, které u obydlených domů patří Městskému úřadu Slezská Ostrava, se léta nikdo nestaral. Kopřivy tam sahaly až do dvou metrů a mezi nimi si na dvorku hrály děti. I Adrianka, která deset metrů od vchodu spadla do špatně zajištěného kanálu. Ten měl jen plastové víko a ukrýval se v kopřivách.

Matka u soudu

„Kdyby tomu tak nebylo, Adrianka by se v kanále neutopila. Děti neměly kde trávit volný čas a hrát si,“ je přesvědčena i Anna Geletičová ze Vzájemného soužití, které místním lidem pomohlo vybudovat na dvorku sportovní plácek. Ponese jméno mrtvé dívenky. Kvůli její smrti stojí před soudem matka a stavbyvedoucí firmy, která jímku budovala. Nechal ji zajištěnou jen transportním poklopem. Muž však tvrdí, že poklop měl řádně zajistit majitel pozemků. Matka je obžalovaná z usmrcení z nedbalosti a hrozí ji tři roky vězení.

Co se před rokem stalo

Adrianka, která byla z dvojčat, si loni 14. května hrála na dvorku u svého domu s ostatními dětmi. Když její máma šla připravit jídlo, dívenka místním zmizela před očima. Pátralo po ní na 150 policistů a hasičů a Adrianka přitom ležela mrtvá přímo na dvorku v odpadní jímce, jen deset metrů od svého domova. Kanál zarostlý kopřivami totiž nebyl vůbec vidět.

sal0me ( 19. listopadu 2013 18:21 )

Zapalovat svíčky na deklu žumpy, to je opravdu nápad hodný génia.

miriam ( 18. listopadu 2013 09:06 )

V tom domě jsou všichni tělesně postižení, že nedokážou celé roky posekat kopřivy? Neměli by být VŠICHNI rodiče, co posílali svoje děti hrát si do kopřiv, potrestáni za týrání? A sorry, tříleté dítě samotné nepustím ani na krok. Mám tři a přežily všechny, takže to evidentně JDE. No, je pravda, že nerodím dvakrát ročně Za jak dlouho zmizí kovový poklop z kanálu, si asi umíme odvodit ná základě zkušeností, že...

boball ( 18. listopadu 2013 08:32 )

Asi tak...

jana95 ( 18. listopadu 2013 07:01 )

1) tříleté dítě nemá co dělat samotné před barákem (ani na oploceném pozemku bych ji samotnou nenechala) 2) posekat kopřivy a udržovat okolí snad mohou i nájemníci domu, mají ruce a bydlí tam, tak co třeba přiložit ruku k dílu (všechno snad nemusí dělat město) 3) plastové víko na kanálu? To železné by tam stějně dlouho nevydrželo. Z toho vyplývá - potrestejte RODIČE, ti nesou největší podíl viny - prostě se nestarali ani o dítě, ani o okolí domu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání