Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

V hotelu zemřelo 6 lidí včetně malé holčičky (†6): Za zmařené životy jen podmínka!

Autor: Jana Ulrichová - 
25. dubna 2012
21:34

Tečku za tragickým zřícením lounského hotelu Oharka, k němuž došlo před deseti lety, udělal dnes Krajský soud v Ústí nad Labem. Zabýval se dovoláním Jiřího Šimíčka (50), jednoho z náměstků firmy Lostr, která tehdy hotel vlastnila. Vyměřil mu osmiměsíční trest podmíněně odložený, s roční zkušební dobou.

Při neštěstí, které způsobila exploze elektrického bojleru, zemřelo tehdy v troskách hotelu šest Poláků (25 – 52) včetně malé holčičky (†6). Výbuchu předcházela tragická souhra okolností. V hotelu tehdy praskla voda. Recepční se nemohla dovolat nikomu z vedení, a tak o pomoc požádala jednoho z hostů. Ten v místnosti s bojlery uzavřel vodu, neodpojil ale elektřinu. Jeden z bojlerů se pak přehřál a vybuchl.

Trest si odseděl jen provozovatel

U soudu se kvůli tomu zpovídali čtyři lidé. Revizního technika Otu Šouna soud zprostil viny. Provozovatel hotelu Zdeněk Krupka dostal 4,5 letý trest, který už vykonal, oba náměstci Lostru Miroslav Földes a Jiří Šimíček vyvázli s podmínkami. Podle soudu měli důsledněji dohlížet na revize. Navíc se ukázalo, že po tragédii antidatovali revizní zprávu. Šimíčkovi se to ale nelíbilo, proto podal dovolání.

Soud trest zkrátil, uplynula dlouhá doba

„Soud mu dnes podmíněný trest za obecné ohrožení potvrdil. Vzhledem k dlouhé době, která od pádu hotelu uplynula, a také s ohledem na jeho bezúhonnost, ale zkrátil jeho délku,“ uvedla mluvčí soudu Irena Jeřábková. Dodala, že rozsudek je už pravomocný. Případ vlekoucí se deset let tím definitivně končí.

nojasne ( 25. dubna 2012 22:34 )

A neměl být souzen spíše ten blbec, co se cpe do věcí, který nerozumí ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání