Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Oblačno 16°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Roční chlapec vypadl z balkonu

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, oj - 
19. května 2011
11:24

Teprve roční chlapec vypadl ve středu odpoledne v Havířově z balkonu v prvním patře. Nyní je v nemocnici s poraněním hlavy, jeho stav je stabilizovaný. Policie případ prošetřuje. Matce hrozí až jeden rok vězení.

Ve středu dopoledne vypadl v Havířově na Karvinsku z balkónu v prvním patře roční chlapec. ČTK dnes řekl mluvčí ostravské fakultní nemocnice Lukáš Oborný, že chlapec je ve stabilizovaném stavu.

Dítě bylo na balkonu se svoji třicetiletou matkou. "Chvilka její nepozornosti a dítě propadlo mezerou mezi podlahou a zábradlím na asfaltový chodník z výšky šesti metrů," popsala karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Záchranáři dítě převezli do ostravské fakultní nemocnice s podezřením, že mohlo dojít k poranění mozku. O vážnosti zranění hlavy dnes nechtěl mluvčí nemocnice sdělit bližší informace.

Případné zavinění matky prošetřuje policie. "Třicetiletá matka byla v kritickou dobu společně s dítětem na balkóně bytu v prvním patře. Dítě propadlo mezerou mezi podlahou a zábradlím na asfaltový chodník z výšky šesti metrů," řekla agentuře Mediafax karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková a dodala, že za spáchání nedbalostního přečinu ublížení na zdraví hrozí až na jeden rok odnětí svobody.

crakazasecrak ( 20. května 2011 07:15 )

"stačí jen vteřinka" bl b ky ,,,kr..á....vy! evita2

e.44 ( 20. května 2011 03:14 )

Jo? Vážně? Asi by sis ty stavební normy měla najít a ne nesmyslně obviňovat. Ono totiž není zábradlí, jako zábradlí. Takže když se budeš obtěžovat si to najít, zjistíš, že co třeba platí pro zábradlí na schodišti, neplatí u balkónu, a něco jiného zase platí u mostu, a že si se tu vlastně docela zesměšnila.

evita2 ( 19. května 2011 20:19 )

Zase meleš o něčem, o čem nic nevíš. Normy pro zábradlí jsou docela přesně určeny.

e.44 ( 19. května 2011 15:14 )

Prádlo jsem věšela vždycky, když děti po obědě spaly, nebo když s nima byl někdo v bytě. A na sluníčko jsem s nima chodila ven. Co se norem týká, tak ty se toho, jestli se mezi, nebo pod ty šprušle vejde dítě, nikdy netýkaly, ani netýkají. Byl by to totiž nesmysl, jelikož balkón neni místo přímo určené dětem, jako třeba dětská postýlka. Na balkóně, jako kdekoliv jinde, za bezpečnost dítěte odpovídejí výhradně rodiče nebo opatrovníci.

evita2 ( 19. května 2011 13:32 )

Od toho taky je. Třeba věšela prádlo, nebo si lebedili na sluníčku. Ten balkon zřejmě neměl příslušné normy. Zažalovala bych toho, kdo to kolaudoval, pokud se jedná o novější stavbu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání