Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vydíral rodiče Aničky, ale vězení se vyhne

Autor: ana, kyc, evakk - 
26. března 2011
15:38

Zdrceným rodičům Aničky Janatkové (†9) posílal výhružné sms zprávy a chtěl po nich videa s jejich holčičkou. Teď za to muž (31) z Ostravy ani nebude potrestán. Soud ho totiž prohlásil za nesvéprávného. Hrozily mu až čtyři roky vězení.

„Zastavení trestního stíhání bylo odůvodněno nesvéprávností obviněného,“ řekla mluvčí Okresního státního zastupitelství v Ostravě Barbora Zajícová. Muž požadoval dobití mobilního telefonu, chtěl také, aby mu poslal fotografie a videonahrávky Aničky. Otci vyhrožoval, že pokud mu nevyhoví, Aničku zabije.

Policisté ho podle mobilního telefonu po pár dnech vypátrali a obvinili z vydírání. Vyděrač se ke všemu přiznal.

O ukradené věci se hlásí majitelé

V souvislosti s vyšetřováním případu zavražděné Anny Janatkové policie zveřejnila seznam věcí, které údajně ukradl Ota T., obviněný z její vraždy a znásilnění. Lidé se teď o ně začali hlásit.

„Jde o desítky reakcí, většinou z Prahy a Středních Čech,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Zoulová a dodala: „Stává se, že se o jednu věc přihlásí i více lidí. Kriminalisté to pak musí prověřit.“

e.44 ( 26. března 2011 17:41 )

Jsem zvědavá, jak ještě dlouho bude Blesk na téhle tragédii vydělávat psaním článků, které už nic, nebo téměř nic nového nepřinášejí.Takové články jsou jenom "nechutným neetickým cupováním mršiny bleskosupy, za účelem zisku".

Shelby16 ( 26. března 2011 17:10 )

Ať je svéprávný nebo ne !

sakra ( 26. března 2011 16:35 )

Ti soudci jsou opravdu pitomci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání