Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Běsnící feťák zabil nožem čtyři lidi

Maksim Gelman (28) běsnil v New Yorku 28 hodin. Zabil při tom čtyři lidi. Vraždil i v tomto brooklynském bytě
Maksim Gelman (28) běsnil v New Yorku 28 hodin. Zabil při tom čtyři lidi. Vraždil i v tomto brooklynském bytě  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, evak - 
13. února 2011
22:26

Ukrajinský přistěhovalec Maksim Gelman (23) ubodal v pátek a v sobotu tři lidi ve městě New York. Autem pak zabil chodce a vyzbrojený pěti noži zranil dalších šest lidí. Policie ho nakonec lapila v metru.

Nikdo neví, co vedlo ukrajinského přistěhovalce k tak hrůznému činu. Po dopadení byla jeho první výpověď zcela nesrozumitelná. Podle policie začalo vražedné šílenství v pátek ráno. Gelman se v brooklynském bytě vrhl na svou matku. Život pro její záchranu obětoval Gelmanův otčím, kterého nevlastní syn ubodal.

Jedenáct bodných ran, expřítelkyně neměla šanci

Poté se vydal do bytu ke své bývalé přítelkyni Yeleně Bulchenkov, ale našel tam jen její matku. Ani to bohužel nepřežila několikanásobné bodnutí třiadvacetiletého Gelmana. Když se její dcera Yelena vrátila, nalezla matku v kaluži krve. Okamžitě zavolala policii. To ještě nevěděla, že Gelman je stále v domě. Když si ho všimla, začala před ním prchat. Daleko ale neutekla. Jedenáct bodných ran neměla šanci přežít.

Mladík policii unikal dva dny

Gelman se pak dal na úprk. Na ulici třikrát bodnul do hrudníku řidiče malého Pontiacu a v takto uloupeném voze srazil dvaašedesátiletého chodce. Ten svým zraněním podlehl. Mladík od nehody utekl a skrýval se do sobotního rána. Ani potom se však nevyhnul dalším hrůzným činům.

V sobotu ráno pobodal taxikáře. Krátce poté se vrhnul na pár v automobilu. Ten naštěstí zranění přežil. Policie Gelmana stále nemohla dostihnout, poštěstilo se jim až po hlášení z metra na Times Square, kde ho dopadli. Ještě tam se mu ale podařilo pobodat jednoho cestujícího a řidiče metra.

"Byl to narkoman"

Komisař Kelly z newyorské policie popsal Gelmana jako nezaměstnaného narkomana. V minulosti byl již desetkrát zadržen kvůli malování graffiti a drogám. "Za desítky let, co pracuju u policie, si nevzpomínám, že bych něco takového viděl," dodává Kelly.

ondra74 ( 14. února 2011 14:21 )

no saso on je sgc4 na rozdil od tebe tady doma. A ty jsi z Ukrajiny? Kdyz pises SLAVA UKRAINI, tak se tam vrat a tady nevopruzuj.

bewb ( 14. února 2011 05:05 )

Podle NY Times Gelman se k řidiči metra ani nedostal a nezranil ho neboť na Maksima z jeho kabiny vyskočil skoro dvoumetrový černý policista a ten ho společně se svou partnerkou a dalším policajtem v civilu zpacifikoval. Yelena Bulchenko (u nás Jelena Bulčenko ) zřejmě ani nebyla jeho přítelkyně, ale známost která s Maksimem vůbec nic společného neměla a mít nechtěla. A ten Pontiac (Bonneville) je docela velké auto.

sasapezlar ( 13. února 2011 23:37 )

a odkaď seš tady ty hovňusku?jen ajen problemů ještě tprve užiješ milačku pokakany.

sasapezlar ( 13. února 2011 23:31 )

pakaž muže byt jen česka... pejsankova...SLAVA UKRAINI

sgc4 ( 13. února 2011 13:48 )

Kdy už se konečně udělá něco proti přistěhovalcům ze zemí východního bloku?Ať si zůstanou tam odkud se nám sem cpou...tady dělají jen a jen problémy

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání