Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vyděrač hrozil, že otráví dětské přesnídávky!

Jiřího A. z Jihlavy dohnaly k vydírání dluhy. Je rozvedený, má tři děti a neplatí ani alimenty.
Jiřího A. z Jihlavy dohnaly k vydírání dluhy. Je rozvedený, má tři děti a neplatí ani alimenty.  (Autor: Slávka Červená)
Autor: sč, jak - 
17. srpna 2010
00:02

Před krajským soudem ve Zlíně včera stanul Jiří A. (46) z Jihlavy. Vydíral továrnu na paštiky Hamé Babice. Loni na podzim hrozil, že pokud nedostane 200 tisíc eur (asi 5 milionů), dá do obchodní sítě otrávené dětské přesnídávky!

Udělal to proto, že měl dluhy. Nedařilo se mu v podnikání s nápojovými automaty. Nestíhal splácet úvěry a pronájmy ve výši dva miliony. Do sídla Hamé v Kunovicích poslal několik emailů. Firma ale nereagovala. „Tak jsem jim napsal, že pokud nebudou platit včas, navýším částku na 300 tisíc eur. Počítal jsem s tím, že peníze pošlou. Neměl jsem vůbec v úmyslu ohrozit děti. Jen jsem potřeboval peníze,“ vypověděl.

Neúspěšný podnikatel si přes internet nechal zřídit konto ve Švýcarsku, kde měly peníze skončit. Na důkaz, že to myslí s výhružkami vážně, poslal Hamé otrávenou dětskou přesnídávku. „Dal jsem do ní léky, které měla doma přítelkyně,“ řekl. „Bylo to hypnotikum, které v této koncentraci mohlo malé dítě usmrtit,“ reagoval krajský státní zástupce Leo Foltýn. Líčení bude pokračovat i dnes.

zirafa ( 17. srpna 2010 00:36 )

pako...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání