Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Starosta tvrdí: Šéf Sazky mi vyhrožoval

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, oj - 
27. května 2010
16:33

Šéf Sazky Aleš Hušák prý vyhrožoval starostovi a zastupitelům Františkových Lázní kvůli zákazu videoterminálů. Město proto na Hušáka podalo trestní oznámení.

Františkovy Lázně letos vyhláškou zakázaly ve městě provozování nejen výherních hracích automatů, ale i videoterminálů. Ty ve městě kromě jiných provozovala právě Sazka.

Trestní oznámení podal ve čtvrtek na Vrchní státní zastupitelství Mlátilík pro podezření ze spáchání trestného činu vyhrožování s cílem působit na orgán veřejné moci a dále pro podezření z trestného činu vyhrožování s cílem působit na úřední osobu.

Husák prý vyhrožoval starostovi a zastupitelům

Vyhrožování se podle Mlátilíka dopustil Hušák opakovaně v dopisech starostovi. "Dostali jsme čtyři dopisy. Vyhrožuje nám například tím, že škoda, která vznikne Sazce, přejde na mě. Vyhrožuje zastupitelům i městské radě. V dopisech tak ovlivňuje mínění zastupitelů a straší je," řekl Mlátilík. "To, že vyhrožuje mě, bych snesl. Ale když vyhrožuje i zastupitelům, kteří nemusí mít takové právní vědomí, rozhodli jsme se trestní oznámení po poradě s právníky podat," uvedl Mlátilík.

Lázeňské město zakázalo videoterminály, které povoluje bez ohledu na názor obcí ministerstvo financí, od března. Podle stanoviska ministerstva vnitra tím ale město překročilo své pravomoci. Žádost o zrušení vyhlášky ale město odmítlo. Chce, aby spor vyřešil Ústavní soud, podobně, jako tomu bylo například v případech vyhlášek zakazujících pouliční prostituci. Podle vedení radnice ve Františkových Lázní je provozování výherních automatů podobná činnost jako prostituce a rovněž přináší do města kriminalitu.

Sazka dostala pokutu: Odmítla terminály odpojit

Protože Sazka odmítla své videoterminály ve městě odpojit, město ji udělilo pokutu 100.000 korun s tím, že pokud bude v provozování videoterminálů pokračovat, budou následovat další statisícové pokuty.

ben2005 ( 27. května 2010 21:31 )

no pánbůh s námi a zlý pryč-že by s.Husák vstal z mrtvých ???

stolda ( 27. května 2010 21:04 )

Ksou to kurvy mafiánské,které ničí lidské životy.

smrk ( 27. května 2010 17:19 )

No, že by soudruh Hušák někomu vyhrožoval - to se mě opravdu,ale opravdu nechce věžit

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání