Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Rozhodnutí soudu: Nevydíral, jen vyhrožoval

Radek Vrábel (48, druhý zleva) dostal pokutu 100 tisíc za vyhrožování. Juraj Kozempel (34, uprostřed) a Peter Derenin (36, vpravo) byli zproštěni obžaloby z vydírání
Radek Vrábel (48, druhý zleva) dostal pokutu 100 tisíc za vyhrožování. Juraj Kozempel (34, uprostřed) a Peter Derenin (36, vpravo) byli zproštěni obžaloby z vydírání  (Autor: Helena Lacinová)
Autor: lac - 
5. prosince 2009
05:00

Bez trestu vyvázli obžalovaní z brutálního vydírání mosteckého podnikatele Vladimíra M. (48) Juraj Kozempel (34), který je v podmínce za jiný, násilný trestný čin, a Peter Derenin (36). Zproštěni obžaloby, zazněl verdikt.

Vydírání se podle mosteckého soudce nedopustil ani hlavní obžalovaný Radek Vrábel (35). Jen nebezpečného vyhrožování.

A trest? Vrábel musí zaplatit sto tisíc korun, nebo půjde na dva měsíce do vězení. Na zhruba tutéž sumu přitom přišlo oblečení Vrábelovy partnerky, která také přišla k soudu. Jen její kabelka Louis Vuitton stojí odhadem kolem třiceti tisíc.

Vrábela a Kozempela soudce propustil z vazby. Podnikatel je přesvědčen, že to je výsměch. Státní zástupkyně Lenka Fidlerová se odvolala a proti propuštění podala stížnost. „Už počtvrté bude o propuštění rozhodovat krajský soud, třikrát to zamítl, to o něčem svědčí,“ řekla Blesku Fidlerová.

Má za to, že odposlechy, které zazněly v soudní síni, jsou důkazem vyděračských metod. Především Vrábel prý hrozil podnikateli vyvražděním rodiny a požadoval výpalné a či jakési nepodložené odstupné pět milionů korun. Soudce odposlechy označil za přátelský rozhovor o podnikání.

zirafa ( 5. prosince 2009 19:23 )

blééé!! Kolik pan soudce dostal?! Pár českých na stole?! Tady z toho Absurdistánu se mi chce fakt ble*jt!!!

smrk ( 5. prosince 2009 09:39 )

Už jen za ty drzé ksichty patří všichni tři do basy - ať žijí naši neodvolatelní soudci !!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání