Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jindřichohradecko: Při nehodě zemřela žena a další zranění

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: čtenář Blesk.cz)
Autor: hto, ČTK - 
18. července 2010
09:20

Při předjíždění osobního auta zemřela šestadvacetiletá spolujezdkyně na motocyklu. Řidič motorky je vážně zraněn.

Další smrtelná nehoda

K smrtelné nehodě došlo v sobotu mezi Hospřízem a Jindřichovým Hradcem. Muž na stroji Kawasaki podle policie předjížděl kolonu jedoucích vozidel, když proti sobě viděl protijedoucí vozidlo, začal intenzivně brzdit, dostal smyk a spadl s motocyklem na vozovku. Následně bočně narazil do protijedoucího osobního automobilu Škoda Felicia.

"Za motocyklistou sedící spolujezdkyně byla vlivem odstředivé sily vymrštěna z motocyklu pod jedoucí nákladní automobil," uvedl mluvčí krajské policie Milan Bajcura.

Mladá žena svým zraněním podlehla, řidič motorky má těžká zranění, tři lidé z osobního automobilu jsou zraněni lehce.

 

 

gevi ( 18. července 2010 11:22 )

vidí, jak se při mstrovství světa silničnáích motocyklů padá, apřitom se závodníci zvednou a odejdou. Maximálně si jako třeba Rossi něco zlomí. Jenže oni jsou porfesionálové, mají za sebou celou řadu pádů, mají speciální kombinézy, po pádu skončí v kačírku, kde je dost místa, aby do něčeho tvrdě nenarazili. Ono to pak vypadá, že spadnout jen jen taková drobná lapálie. Jenže při pádu amatéra na silnici žádné bezpečnostní zóny nejsou, je tam provoz jiných vozdel, betonové můstky, stromy atd. Bohužel pád mnoha amatérských "závodníků" je často první a poslední. Nejhorší je, když zabije svou holku, které se chtěl předvést, co na motocyklu dokáže. To je tragédie a poznamenání duše možná na celý život.

golf33 ( 18. července 2010 11:14 )

Je to správné, zabít se měl i řidič. Jezdí jako prasata, předjíždějí kolony, kličkují, ohrožují druhé. Když někdo jezdí nebezpečně, tak s ním nejedu, takže kecy, že ona byla nevinná, nejsou na místě. To nemám na mysli jen motorkáře, ale všechny řidiče, co jezdí neohleduplně. Prasata jsou mezi motorkáři, ale i řidiči aut. Pokud ohrožují nebezpečnou jízdou ostatní, ať zdechnou, ale sami, ať sebou neberou nevinné, co jezdí slušně.

leona ( 18. července 2010 10:03 )

každý den taková hrůza....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání