Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Šílený pirát z D1 tvrdí: Jsem nešika!

Autor: Jan Doležal - 
11. června 2010
19:21

Manévry zažila v pátek dálnice D1. Policisté uzavřeli na 24. kilometru ve směru na Prahu jeden jízdní pruh a zkoumali březnovou nehodu, při které řidič superbu Luboš L. (41) vytlačil z vozovky mazdu se dvěma lidmi.

Za pokus o těžké ublížení na zdraví mu hrozí 12 let kriminálu. Policisté ho vyšetřují na svobodě. Viník nehody tvrdí, že havárii způsobila jeho nešikovnost.

Podle policistů nešlo o rekonstrukci ani o vyšetřovací pokus. „To bychom museli vytvořit stejnou situaci jako v okamžiku nehody. Specialisté z Ústavu soudního inženýrství v Brně prováděli měření vzdáleností v souvislostí s havárií,“ konstatoval Jakub Vinčálek ze středočeské policie. Podrobnosti ale sdělit odmítl.

„V tomto případě je nejdůležitější zanalyzovat dopravní děj při incidentu, zmapovat místo nehody a zjistit, zda se vozidla střetla,“ řekl Blesku dopravní expert Stanislav Huml.

Nehoda se stala letos v březnu. Řidiče superbu naštvalo, že musí na dálnici přibrzdit kvůli řidičce mazdy, která předjížděla kamion. Blikal, troubil, gestikuloval, a pak začal na mazdu najíždět. Auto vyletělo do vzduchu, několikrát se převrátilo a dopadlo na pole u dálnice.

Luboš L. trvá na tom, že nehodu nezpůsobil úmyslně, ale že šlo o řidičskou chybu. Podal dokonce stížnost na postup policie. Státní zástupce ji ale zamítl jako neopodstatněnou.

alex0800 ( 16. června 2010 14:44 )

Již několikrát se to omýlalo a realita je taková, že za ním stojí vlivný kamarád, který ho drží nad vodou.. Takže bude čistý dále.. Prostě férový pokus o "zabití", který bude bez postihu.. Paráda, že ..? smutný Vlastenec

vinnetouvi ( 15. června 2010 23:31 )

přesně tak!

vinnetouvi ( 15. června 2010 23:30 )

Není to člověk, ale šmej.dskej sr.áč.

vinnetouvi ( 15. června 2010 23:29 )

Ty, bl.be, radši nelez se svou "filosofií" na silnice. Máš v tupý palici nas.ráno.

vinnetouvi ( 15. června 2010 23:27 )

Je to u mne sr.áč. Málem zabít ženskou, ukazovat na ni prostředník, bezcitně volat na záchytku, místo lítosti nad málem zmařenými dvěma životy lituje sebe a lže, dokonce si dovolí sviňák dávat stížnost na postup policie - je to venkovskej balík a zkur.vysyn, nic jinýho.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání