Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Auto honička: Strážníci stříleli do vzduchu i do auta!

Osádka ujíždějícího renaultu po střelbě strážníků u Předonína havarovala. Skončila s pouty na rukou.
Osádka ujíždějícího renaultu po střelbě strážníků u Předonína havarovala. Skončila s pouty na rukou.  (Autor: Tomáš Pokorný, MÚ Roudnice nad Labem)
Autor: uá - 
21. dubna 2010
05:00

Renault, kterému chyběly registrační značky, chtěli v pondělí v podvečer zastavit v Roudnici strážníci. Zahlédli v něm dva mladíky, o kterých vědí, že nikdy nevlastnili řidičský průkaz. Povedená dvojice jim ale začala ujíždět.

Odstartovala tím honičku, při níž strážníci stříleli do vzduchu a nakonec i na ujíždějící auto. Divoká jízda skončila až za městem, kde mladíci havarovali.

„Řidič nereagoval na opakované výzvy k zastavení. Ujížděl ulicemi města a dál přes obchvat směrem na Štětí,“ řekl velitel městské policie Martin Müller. Řidič renaultu přitom stále zvyšoval rychlost, jel po chodníku a snažil se vytlačit vozidlo městské policie z vozovky. Strážníci proto několikrát vystřelili do vzduchu i na kola ujíždějícího auta. Řidiče to ale nezastavilo.

„Jeli přes sto deset kilometrů v hodině, šlo nám opravdu o život. Nezbylo nám nic jiného než za městem začít střílet,“ řekl jeden ze zasahujících strážníků.

Zběsilá jízda skončila u Předonína, kde řidič renaultu nezvládl řízení a vyjel ze silnice. Po zadržení se ještě oba muži snažili strážníky napadnout.

djaba ( 21. dubna 2010 21:36 )

No , za každou cenu zadržet a střílet , to bylo udatné .Když je znali , mohli si pro ně dojít později , ale to by nebylo tak efektní.

e.44 ( 21. dubna 2010 14:08 )

Jsem téhož názoru.

sakra ( 21. dubna 2010 10:01 )

Zastřelit na "útěku".

marie210 ( 21. dubna 2010 07:41 )

Určitě se jich staronový zmocněnec pro lidská práva zastane.Tím nemyslím policajtů.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání