Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Smrt manželského páru: Vraždil syn z prvního manželství?

Pracovníci pohřební služby nakládají do auta rakve s těly obou manželů.
Pracovníci pohřební služby nakládají do auta rakve s těly obou manželů.  (Autor: ČTK)
Autor: hra, rvs - 
11. února 2010
17:18

Kriminalisté hledají pachatele dvojnásobné vraždy, která se stala krátce po půlnoci v činžovním domě v Českých Budějovicích. Obětí je učitel hudby a hudební skladatel Pavel N. (†55) a jeho manželka.

podle nejnovějších informací je z vraždy podezřelý syn ženy skladatele Pavla N. z prvního manželství Pavel Heidinger (28), který trpí schizofrenií! Policie po pachateli pátrá a varuje, že může být velmi nebezpečný. Vražednou zbraň, pistoli, má totiž zřejmě stále u sebe.

Jan Heidinger z Prahy 5 je podezřelý z vraždy své matky a otčíma. Jan Heidinger z Prahy 5 je podezřelý z vraždy své matky a otčíma. | policie ČR
Policie pátrá po tomto muži, Janu Heidingerovi z Prahy 5 - Stodůlek. V době vraždy měl na sobě černou bundu a olivově zelené kapsáče. Policisté varují, že je muž zřejmě ozbrojený a extrémně nebezpečný. pokud máte jakékoliv informace o tomto muži, volejte linku 158.

Pavel N. údajně v poslední době třikrát oznamoval na policii, že mu syn jeho manželky vyhrožuje smrtí. "Dvě oznámení jsme řešili jako přestupek a třetí jako trestný čin. Na základě znaleckého posudku jsme však případ museli odložit," řekla pro Blesk.cz jihočeská policejní mluvčí Jana Hlavínová. Další konflikt se podle našich informací odehrál jen několik hodin před hrůznoun událostí. "O tom, co se dělo před vraždou, nemohu sdělovet žádné informace, je to v této chvíli předmětem vyšetřování," uvedla pouze mluvčí.

"Kriminalisté na místě zajišťují stopy a provádějí ohledání místa činu a zjišťují další důležité informace, které by vedly k dopadení pachatele," řekla jihočeská policejní mluvčí Jana Hlavínová s tím, že zatím v nejbližších hodinách nebudou dávat k této kauze žádné informace.

Blesk.cz ale zjistil, že policisté již tragédii přišli vyšetřovat i do Jihočeského divadla, a to právě ve chvíli, kdy tam probíhala generální zkouška jedné z her. Z hrozivé zprávy jsou zaměstnanci divadla naprosto zdrcení. "Zpráva nás všechny zasáhla, je to hrozná ztráta. Dnešní večerní představení jsme z pietních důvodů zrušili," uvedl pro Blesk.cz ředitel Jihočeského divadla Jiří Šesták. Dodal, že právě ve čtvrtek probíhá poslední generální zkouška na představení, ve kterém hudba tragicky zesnulého skladatele zazní.


Policie na místě činu zajišťovala stopy celé dopoledne. Policie na místě činu zajišťovala stopy celé dopoledne. | Vlaďka Hradská

Policie na místě činu zajišťovala stopy celé dopoledne.


zirafa ( 12. února 2010 08:53 )

5 let??!!

vrba ( 11. února 2010 19:53 )

No jo. oni by mu maximálně dali nějaký trest za stalking, třeba by mu zakázali se k nim přibližovat, ale pokud je chtěl zabít, tak by si příležitost našel. Kvůli vyhrůžkám nemohou nikoho zavřít na nějakou dlouhou dobu, dokonce si myslím, že ho nemohou zavřít vůbec, takže pokud chce, tak vraždu spáchá. To není situace typická pro naši zemi,ten problém je všude a vyhrožující vrahy stejně natrvalo neuhlídali nikde. To má význam, když někdo chce vraždit v nějakém zaplavení emocemi a za čas ho ten úmysl přejde. Ale pokud chce opravdu vraždit, nezbývá než mu zmizet natrvalo z očí.

tijekwonborovy ( 11. února 2010 18:29 )

špatně.

evita2 ( 11. února 2010 17:21 )

Tak já bych prošetřila toho BLBA co vyhotovil ten znalecký posudek, kvůli kterému byl případ odložen. Zavřít nepůjde, tak bych mu alespoň zakázala činnost v oboru, když už nic.

Rajče ( 11. února 2010 17:08 )

Ne, ale ty sis dneska zapomněl vzít prášečky, co hysteriku?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání