Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Podezřelý z vraždy skladatele byl vydán do Česka

Autor: ČTK, pes - 
25. února 2010
15:08

Osmadvacetiletého Jana H., který je podezřelý z vraždy skladatele a jeho ženy v Českých Budějovicích, vydala německá policie ke stíhání v Česku.

"Na základě Evropského zatýkacího rozkazu ho přivezli k Okresnímu soudu v Českých Budějovicích a tam nyní probíhá rozhodování o vzetí do vazby," uvedl předseda českobudějovického krajského soudu Bohuslav Petr. Jana H. zadržela německá policie v Pasově v den vraždy, po dvou týdnech ho německá strana vydala do Česka. Okresní soud rozhoduje o jeho vzetí do vazby. Heidinger prý manželům dlouhodobě vyhrožoval. Policisté mohli podle prověrky tragédii zabránit.

Vražda se stala krátce po půlnoci 11. února nedaleko centra Českých Budějovic v jednom z činžovních domů v Komenského ulici. Její obětí se v noci na čtvrtek stal známý českobudějovický hudebník a jeho manželka. Podezřelý z vraždy je syn zavražděné ženy z předchozího manželství. Hudebníkovi prý již dříve vyhrožoval zastřelením a několikrát ho fyzicky napadl.

Prověrka postupu policistů, kterou provedlo oddělení vnitřní kontroly jihočeské policie, prokázala, že vraždě skladatele a jeho ženy v Českých Budějovicích mohli zabránit. Na postup policie si stěžovali pozůstalí, protože policie podle nich o výhrůžkách věděla.

O případ se zajímá i nejvyšší státní zástupkyně Renata Vesecká, která si vyžádala informace k případu. Postup policistů prošetřuje i policejní inspekce pro podezření z maření úkolu úřední osoby z nedbalosti.

siroky11 ( 25. února 2010 20:33 )

POZOR PLACENÁ REKLAMA A ZAVIROVANÁ STRÁNKA!!!!!

1946 ( 25. února 2010 18:23 )

se Vesecká? Doufám, že nemá nasazený prvorepublikový klóbrc?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání