Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ostravský dětský rekordman má prý na svědomí 150 zločinů

Loupil jako amatér... Už je v cele. (ilustrační foto)
Loupil jako amatér... Už je v cele. (ilustrační foto)  (Autor: záznam z bezpečnostní kamery)
Autor: ČTK, hlo - 
19. února 2009
15:19

Minimálně 150 zločinů má údajně na svědomí patnáctiletý chlapec z Ostravy. Podle policistů jde o rekordmana, který kradl vždy během útěků z výchovných a diagnostických ústavů.

Jeho kariéra zločince začala v roce 2004. Do dnešního dne způsobil škodu téměř 2,5 milionu korun, řekla dnes novinářům mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Chlapec v lednu oslavil patnácté narozeniny. "Byl si vědom, že je nepostižitelný. Ke všem zločinům se vždy přiznal. Říkal, že kradl, aby si během útěku opatřil peníze na jídlo a zábavu," řekl kriminalista Radim Teichmann. Dodal, že hoch z ústavu utekl téměř čtyřicetkrát. "Otec mu už zemřel. Matka i se sourozenci žije v Anglii," uvedl policista.

V ústavech strávil vždy jen několik dní a opět utekl. Na útěku je i nyní. "Předpokládáme, že i nyní páchá trestnou činnost. Pokud jej dopadneme a usvědčíme, bude už trestně odpovědný," dodal kriminalista.

Školák se podle policie zaměřoval především na krádeže věcí z automobilů. Vždy rozbil okno nebo vypáčil zámek. Na svědomí má ale i vloupání do restaurací, rodinných domů či stánků s občerstvením. Ukradené věci pak prodával na ulici chodcům. Když byl na útěku, přespával u kamarádů, rodinných příslušníků či ve sklepích panelových domů.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání