K ozbrojenému loupežnému přepadení Raiffeisenbank ve Vídni došlo dne 22. října 2014. Pachatel po získání požadované hotovosti z místa činu utekl. Krátce po činu ho rakouští policisté zadrželi a následně vyzvali k prokázání totožnosti. Muž policistům předložil padělaný maďarský doklad totožnosti znějící na jméno: SOSZEL Zoltan nar. 15. 04. 1972 Budapešť/Maďarsko. Pachatel ale odmítl sdělit svou skutečnou identitu a přes použití dostupných technických prostředků policie umožňující identifikaci se nepodařilo muže ztotožnit. V souvislosti s tímto žádá rakouská strana o pomoc při zjištění totožnosti pachatele a zároveň vypsala odměnu ve výši 2.000 euro za poskytnutí informací vedoucích k odhalení jeho identity.

Popis osoby: Muž je vysoký 175 cm, střední postavy, hnědých vlasů, modrošedivých očí, nosí plnovous a brýle či kontaktní čočky. Zadržený má na těle několik tetování (viz fotografie).

V případě dostupných informací k osobě pachatele prosíme o kontaktování stálé služby Odbor mezinárodní policejní spolupráce, tel.: 974 834 380.

pplk. Mgr. Petra Strašilová tisková mluvčí Policejní prezidium FOTO: PČR