Třicetiletý Bulhar chtěl v sobotu chvíli po půlnoci v centru metropole připravit osamocenou ženu o kabelku. Proto k ní v ulici Na Zábradlí zezadu přiběhl, a dámské zavazadlo se jí snažil násilím vytrhnout z ruky. Napadená ale své „psaníčko“ poměrně vehementně bránila a proto následovala přetahovaná, kterou chvíli na to lapka vyhrál. I s lupem se dal okamžitě na útěk, kdy se zřejmě domníval, že má vyhráno. Zapomněl ale na nelhostejnost náhodných kolemjdoucích, kteří ho začali okamžitě pronásledovat.

Pronásledovaného a pronásledovatelů si zároveň všimli i policisté pohotovostní motorizované jednotky. Ti neprodleně zakročili, a ve spolupráci s občany lupiče zadrželi. Díky této velice příkladné spolupráci se odcizené věci, tedy kabelka, osobní doklady a peníze vrátily během několika málo minut zpět oloupené ženě. Zadržený pak skončil na policejní služebně, kde ho vyšetřovatel obvinil z trestného činu loupež, za který mu v případě odsouzení hrozí až deset let.

Z tohoto místa bychom rádi poděkovali občanům zainteresovaným do tohoto případu za výbornou a příkladnou spolupráci, která přispěla k dopadení třicetiletého muže. Stejný dík ale patří všem, kteří se takto zodpovědně zachovali i při jiných obdobných událostech.

por. Mgr. Tomáš Hulan tiskový mluvčí PČR