Během prošetřování vraždy v Klánovickém lese provedli kriminalisté pražského krajského ředitelství od první poloviny června, ve spolupráci s policisty speciální pořádkové jednotky, v této lokalitě celou řadu pátracích akcí, a jiných bezpečnostních opatření. Během těchto aktivit se kriminalisté snaží být v neustálém kontaktu jak s obyvateli, tak místní samosprávou nejen Klánovic, ale i další přilehlých městských částí jako jsou Šestajovice, Újezd nad lesy, či Úvaly. Výsledkem tohoto snažení jsou poznatky, které kriminalisté samozřejmě vždy okamžitě prověřují, neboť se může jednat o velice zásadní informace, které je mohou přivést na stopu samotného vraha.

A tak tomu bylo i v pondělí, kdy desítky kriminalistů a policistů reagovaly na konkrétní informace okamžitou pátrací akcí. Včera získané indicie totiž korespondovaly s dalšími jinými, a vypovídaly o skutečnosti, že by se měl v Klánovickém lese pohybovat podezřelý muž, který na své okolí působí značně zasmušilým a nepřátelským dojmem, kdy ho svědci vnímají dokonce jako nebezpečného. Navíc ze včerejších zjištění, která byla velice reálná jak v čase tak místě, vyplývalo, že by měl být tento muž snad dokonce ozbrojený. Policisté v rámci této akce, která trvala do pozdních nočních hodin, propátrali rozsáhlou část Klánovického lesa, kdy byli bohužel neúspěšní.

Nicméně i tak má toto snažení velice pozitivní výsledek, neboť se kriminalistům podařilo sestavit značně reálný identikit hledaného. Nutno zmínit, že tuto osobu nyní nemůžeme označit ani jako důležitého svědka, ale ani jako podezřelého. Stejně tak nemůžeme potvrdit, ani vyvrátit informaci, že byla tato osoba ozbrojena. Nicméně na základě přiloženého identikitu prosíme každého, kdo by disponoval jakoukoliv informací k vyobrazené osobě, nebo i k jiné, podle něj třeba zanedbatelné skutečnosti, nechť nám tyto informace předá prostřednictvím linky tísňového vlání 158.

Každá nová informace, kterou nám občané předají, není pro kriminalisty nikdy zbytečnou, a vždy jí věnují tolik pozornosti, jako by se jednalo o korunní důkaz, dokud nezjistí opak. Zároveň apelujeme na každého, kdo by se s takovou osobou potkal, aby se jí nesnažil v žádném případě kontaktovat, nebo zadržet vlastními silami, ale informoval o takovém setkání policisty. Na místě je se spíše takové osobě možná dokonce úplně vyhnout doslova velikým obloukem, nebo pokud to není možné, ve své cestě nepokračovat a raději se vrátit na veřejné místo, kde je veliký předpoklad většího počtu osob.

Celkový popis osoby na identikitu: muž ve věku 40 – 45 let, cirka 180 – 185 cm vysoký, svalnaté až atletické postavy, který má široká ramena. Tento muž má snědší, spíše opálenou pleť, tmavé obočí, zapadlejší oči, vystouplé lícní kosti, dlouhý, rovný špičatý nos a upravený plnovous.

Oblečen byl do: černé pláštěnky s kapucí, která měla kratší rukáv a kratších kalhot dosahujících svou délkou cirka 10 cm nad kotníky. Na nohou měl bílé nízké sportovní ponožky.

por. Mgr. Tomáš Hulan tiskový mluvčí PČR FOTO: Policejní deník + Identikit PČR