Z toho důvodu se do uvedené lokality sjely desítky policistů, kteří okamžitě uzavřeli zmiňovanou ulici od ulic Bílkova a U Svatého Ducha až po ulici E. Krásnohorské jak pro veškerou silniční dopravu, tak i pro pěší. Poté následovala prohlídka zmiňovaného klubu, ve kterém se v danou chvíli nacházela už pouze uklízečka. Tato prohlídka měla naštěstí negativní výsledek, nicméně i tak trvala víc jak hodinu, po kterou probíhala i zmiňovaná uzávěra širokého okolí. Zároveň samozřejmě policisté pátrali i po autoru poplašného telefonátu. Toho se podařilo najít a zadržet v jednom z bytů domu v ulici U Svatého Ducha.

U tohoto čtyřiatřicetiletého Čecha zajistili policisté pohotovostní motorizované jednotky při zadržení i mobilní telefon, ze kterého byl poplašný telefonát uskutečněn. K objasnění celé události přispěl i sám zadržený, neboť se k telefonátu na tísňovou linku doznal. Zároveň uvedl i důvod svého protiprávního jednání, který byl poměrně prozaický. Tímto počinem chtěl udělat přítrž opakovanému hluku a rušení nočního klidu návštěvníky tohoto podniku. Tato „bohulibá“ snaha ho však může stát až tři roky svobody, neboť je na základě popsaných skutečností stíhán pro trestný čin šíření poplašné zprávy.

Za zmínku také stojí skutečnost, že tento jeden telefonát zaměstnal víc jak třicet policistů z místního oddělení, pohotovostní motorizované jednotky a speciální pořádkové jednotky na bezmála jeden a půl hodiny.

por. Mgr. Tomáš Hulan tiskový mluvčí PČR