Pernou službu měli ve čtvrtek policisté z Obvodního oddělení Tanvaldu poté, co krátce po šesté hodině večer projížděli Smržovkou, všimli si na odbočce na obec Velké Hamry zaparkovaného auta, ze kterého se valil černý dým. Kolem vozu se pohyboval mladý muž, opodál byla žena s malým dítětem.

Hlídka ihned zastavila a snažila se řidiči pomoci. Ze služebního vozu vytáhli policisté hasicí přístroje a snažili se hořící vůz uhasit. Následně se jim podařilo dostat situaci pod kontrolu a vůz uhasit. Přivolaní hasiči provedli už jen dohašovací práce. Přímo na místě pak technik hasičů sdělil, že se jednalo o technickou závadu.

Takto nepříjemně začala dovolená pro mladou rodinu z Litoměřicka, která směřovala do Velkých Hamrů. Po cestě začal stoupat z motorové části vozu černý dým, proto muž auto rychle odstavil mimo silnici a celá rodina, včetně ani ne ročního syna, z něj vystoupila. Z auta ještě stihli vzít zavazadla.

A právě v tu chvíli jela kolem policejní hlídka, jmenovitě prap. Miloslav Jodas a pprap. Milan Janata. Oba policisté svým rychlým a včasným zásahem zabránili úplnému zničení vozu a odvrátit hrozící neštěští.

mjr. Bc. Vlasta Suchánková tisková mluvčí PČR