Konkrétně v úterý pětadvacátého března ve tři čtvrtě na tři odpoledne přišel do sázkové kanceláře na Národní třídě neznámý muž. Ten využil nedovřených dveří do prostor za přepážkou, kam vešel s pistolí v ruce. Pod její pohrůžkou vyzval obsluhu k vydání všech peněz, které mají k dispozici. Na to konto si přisvojil hotovost v řádu několika desítek tisíc korun jak z pokladny, tak z trezoru a z místa utekl.

Kriminalisté prvního oddělení prvního policejního obvodu sice disponovali podobenkou lupiče ze záběrů bezpečnostních kamer, nicméně i tak se jim ho nedařilo vypátrat. A to i přes to, že již od konce minulého pracovního týdne znali jeho totožnost. Úspěšní byli až den poté, kdy k pátrání po pachateli využili média. Na odvysílané pátrací relace reagovala celá řada pozorných občanů, kteří kriminalistům sdělili velké množství indicií k místu pobytu hledaného.

Díky tomu kriminalisté v úterý ráno zadrželi dvaapadesátiletého muže v herně v Praze 3. K jeho osobě navíc posléze zjistili, že se jedná o zkušeného recidivistu, který byl v minulosti už celkem desetkrát stíhán pro loupeže a pro další jiné delikty násilného a majetkového charakteru. V tuto chvíli zahájili kriminalisté se zadrženým úkony trestního řízení pro další, tedy jedenáctý trestný čin loupeže. Za ten mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

por. Mgr. Tomáš Hulan tiskový mluvčí PČR