Činnost celé skupiny monitorovali kriminalisté pátého oddělení prvního policejního obvodu po několik týdnů. Při tom zaznamenali, že pět mužů a jedna žena (17, 22, 25, 27, 30, 49) prodávali pervitin každému, kdo projevil zájem.

Jen během posledního dne před zadržením přišlo k domu ve Štěpánské ulici, kde dealeři bydleli, pro drogu více než třicet zájemců. V celkovém souhrnu kriminalisté zaznamenali stovky, možná až tisíce případů prodeje pervitinu jednotlivým zákazníkům, nebo lokálním dealerům, kterým zadržení po řadu měsíců vycházeli vstříc.

Jen pro ilustraci, jeden z víc jak dvaceti svědků doznává, že od zadržených drogu, vždy v minimálním množství čtvrt až půl gramu, odkoupil ve více jak pěti stech případech. Na základě zadokumentovaných skutečností můžeme bez nadsázky konstatovat, že tímto zásahem způsobili kriminalisté citelnou ránu drogové scéně na Václavském náměstí a přilehlém okolí.

Samotné zadržení kriminalisté uskutečnili ve spolupráci s pražskou zásahovou jednotkou ve středu, šestadvacátého února v ranních hodinách. Všech šest osob vyšetřovatel následně obvinil z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což jim v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na pět let. Dvě osoby jsou stíhány na svobodě, vůči dalším čtyřem podal vyšetřovatel podnět na uvalení vazby.

por. Mgr. Tomáš Hulan tiskový mluvčí PČR VIDEO: PČR