Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Mrazivá zpověď kamarádky: Já jsem Elišku seznámila s vrahem! Nikdy si to neodpustím!

Autor: tmp, šim - 
10. ledna 2014
17:30

Kvůli mizerným 15 tisícům korun zemřela brutální smrtí Eliška M. (†21). Ubodal ji 25letý muž, se kterým se znala teprve dva měsíce. Blesk.cz získal zpověď Eliščiny kamarádky Nikoly D., která ji s jejím vrahem seznámila. O neuvěřitelné bolesti a výčitkách v záchvatu pláče promluvila.

Tmavovlasou a věčně usmvěvavou Elišku znala několik let. V Mostě spolu chodily na gymnázium a pak šly obě studovat do Prahy. „Byly týdny, kdy jsme se v Praze vídaly denně,“ popisuje v pláči Nikola, která dneska přišla k domu ve Vratislavově ulici, kde Eliška bydlela a byla zavražděna, položit svíčku, na kterou připevnila srdcervoucí vzkaz, v němž prosí o odpuštění.

Eliško, doufám, že víš, co jsi pro mě znamenala. Odpusť mi prosím, co se stalo. Do konce života si to neodpustím! Hrozně mi chybíš, děkuju za vše! Miluju tě 4ever!,“ stojí na červené svíčce, která je jednou z mnoha, které před domem hoří.

Byla to právě Nikola, která vraha s Eliškou před dvěma měsíci seznámila. Sama se s 25letým mladíkem seznámila krátce před Eliškou. Když to reportérovi Blesk.cz vypráví, zhroutí se v slzách do náruče kamaráda, který ji na místo tragédie doprovodil.

„Eliška byla obrovsky skvělý člověk. Pro nás by se rozdala. Všichni kamarádi ji měli rádi,“ vzpomíná Nikola a zajíká se pláčem. „Eliška byla skvělá. Nezasloužila si to, jak odešla, to, co jí udělal,“ pláče Nikola. „Byl to náš andílek. Eliška mi hrozně moc pomohla. Já se s ní nemůžu rozloučit,“ dodává dívka a pro slzy už téměř nemůže mluvit. O muži, který brutální čin spáchal, mluvit nemohla, policie jí dala zákaz.

21letá dívka byla zavražděna v pondělí odpoledne. V úterý večer ji v pronajatém bytě našli kamarádi, kteří ji hledali, protože v pondělí nedorazila na smluvenou schůzku. Když se náhradním klíčem dostali dovnitř, naskytl se jim šokující pohled. Všude byla krev a stopy po zápasu, Eliška ležela v tratolišti krve. Byt celou noc prohledávali kriminalisté a zajišťovaly stopy. Ještě dnes byly na dveřích stopy prachu, jak vyšetřovatelé snímali otisky prstů.

Důkazy kriminalisty v čele s vyštřovatelem Josefem Marešem dovedly k pachateli po třech dnech pátrání. Po zadržení se k činu přiznal. Řekl také, že vraždil pro peníze. Elišce ukradl 15 tisíc korun. Nyní je v cele předběžného zadržení a soudce již má na stole návrh na vzetí do vazby. Za loupežnou vraždu hrozí muži 20 let vězení až výjimečný trest.

pekaaaros ( 24. března 2016 14:20 )

mrdoberlusconi: nechtěl bych být tebou podle mě seš strašně smutnej člověk a vždycky jím budeš, pokud nezměníš postoje.

tissaia ( 11. ledna 2014 20:41 )

Naprosto souhlasím...

kika67 ( 11. ledna 2014 09:36 )

prečo riešiš jej vzhľad. okolo teba budu asi zrejme len modne ikony ved jej to je ľúto. podla mna to je nejaký dement čo šiel na drogách

j_dc_cv ( 10. ledna 2014 23:54 )

Potrefená husa. Tys tam taky perlil... demente.

pgga ( 10. ledna 2014 22:42 )

Ne..precti si co jsi napsal.. Hlavne..jak se ten "clovek" v CR potresta?... Komedie co?...Jak se v CR tyto zrudy trestaji?...Dalsi komedie....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání