Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu obecného ohrožení z nedbalosti. Při události nedošlo ke zranění osob. Policisté zajistili do současné doby například i kamerové záznamy z tunelu, v úkonech trestního řízení nadále pokračují.

Policisté pátrají po vozidle a osádce stříbrného Renaultu Trafic, které projíždělo v levém jízdním pruhu ve čtvrtek 30. 1. 2014 v 19.53 hodin na dálnici D1 Klimkovickým tunelem směrem na Brno. Je pravděpodobné, že někdo z vozidla vyhodil dosud nezjištěný předmět (typu petarda), který se po dopadu na zem chvíli kutálel a poté vybouchl. Samotný výbuch nastal v době průjezdu osobního vozidla, které jelo za renaultem. Dýmem pak projel i autobus, kdy řidič mohl být negativně ovlivněn jak dýmem, tak samotnou explozí. I tento by policisté potřebovali identifikovat.

Občané – řidiči jedoucí směrem na Brno, ale i v opačném směru – mohou jakékoli informace k události, zejména k vozidlu Renault Trafic a jeho osádce a rovněž k autobusu zavolat policistům dálničního oddělení Ostrava, telefon 974 722 761 či 974 722 760. Informace je možné sdělit na kterékoli policejní služebně nebo na bezplatné policejní lince 158.

Veřejnosti děkujeme za spolupráci, poděkování rovněž patří sdělovacím prostředkům, které výzvu zveřejní.

por. Mgr. Soňa Štětínská tisková mluvčí PČR VIDEO: PČR