Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

České dráhy zakázaly Blesk! Je to trapná pomsta?

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk – Zbyněk Pecák, Ondřej Čermák)
Autor: Tomáš Belica - 
14. dubna 2009
05:00

České dráhy se rozhodly bojkotovat nejčtenější deník v Česku. Od pátku, kdy Blesk zveřejnil článek o luxusním audi šéfa státní firmy Petra Žaludy, přestaly dráhy v rychlovlacích Pendolino rozdávat Blesk!

Kvůli sérii článků o nehorázných platech vedení, které se firma ani nesnažila uvést na pravou míru, tak sáhla k ráznému kroku a za rukojmí si vzala právě naše čtenáře.

České dráhy začaly s bojkotem už v pátek, kdy cestující ochudily o volně dostupný Blesk. „Nebudeme přispívat k šíření nepravdivých informací o ČD v našich vlacích,“ zní oficiální stanovisko drah.

Co státní podnik tak »nakrklo«? Blesk totiž zveřejnil, že sedm jejich topmanažerů vydělává dohromady asi 150 milionů korun ročně. Vycházel přitom z informací ministra dopravy Petra Bendla, který si prý spočítal, že »když snížíme platy topmanažerů drah na polovinu, získáme víc než sto milionů korun ročně do rozpočtu«. Dráhy okamžitě přispěchaly s prohlášením, že 150 milionů je nesmysl.

„Nevidíme důvod, proč bychom měli nabízet komerční produkt,“ řekl včera Šťáhlavský, když Blesk zjišťoval, jestli »embargo« na Blesk v pendolinech stále trvá. Mluvčí drah pak nabídl podmínku, za které by se Blesk mohl na paluby pendolin vrátit: „Lze jednat, ale první krok k tomu by musel udělat Blesk.“

Odpověď Blesku je: „Až si dráhy zametou před vlastním prahem, zveřejní platy svých manažerů a přestanou si cestující brát za rukojmí, pak bude možné jednat.“

vyklouzlabradavka ( 14. dubna 2009 17:56 )

Dnes se mi shodou okonosti pri ceste vlakem ze skoly domu dostal po dlouhe dobe do ruky Blesk a protoze jsem nemel co delat, tak jsem ho s nechuti prolistoval. Utvrdil jsem se v tom, ze BLESK a sra*ky jemu podobne by se mely ZAKAZAT UPLNE! Treba by ta jednoducha cast obyvatelstva je kupujici nebyla tak jednoducha a nemela zkreslene videni sveta..

ylatouf ( 14. dubna 2009 16:47 )

kdo bude ve vlaku přistižen,že čte Blesk dostane pokutu dle sazebníku v rychlíku se sto korunovým rychlíkovým příplatkem.Padesát procent z vybrané částky dostanou postižení manageři.Česká státní firma se o své pracovníky d o k á ž e postarat.Za naše prachy.

milo ( 14. dubna 2009 14:52 )

Tím že ČD zakázaly distribuci Blesku v Pendolínech, tím dali Blesku s jeho výroky o platech jejich managerů jen za pravdu. Najednou jim vadí ditribuovat komerční plátek??? No trochu divný.....a kde jinde by vzal říďa prachy na tak luxusní autíčko, kdyby neměl tak kurevsky velký platy....se dám k českým drahám a budu se mít taky jako prase v žitě....ale hlavně že je stát dotuje....doufám že na ně dolehne krize stejně jako na nás všechny

gogo ( 14. dubna 2009 12:06 )

bohužel bulvár (díky všem) ať se nám to líbí či nikoli, je jedním z nejčtenějších deníků... Důvody nebudu raději rozebírat. A tak bulvár je jeden z těch, kteří podstatnýn způsobem ovlivňují myšlení českého občánka. A protože v této zemi již nefungují zákony, spravedlnost a morálka, je mediální "drbna" již ten poslední odvážlivec, který občas (kromě vypadlých ňader a dalších stupidit) řekne občas nepříjemnou pravdu i politikům do očí. A to je asi již to poslední čeho se někteří (méně nestydatí) politici mohou trochu obávat ....

drobek ( 14. dubna 2009 10:20 )

Ani to bydlení nikomu nevyrazí dech.Spíš by to byly fakta jak se hospodaří s miliardovými dotacemi z našich daní

Zobrazit celou diskusi