ONLINE CHAT
Co se konkrétně za ojeté vozy nejčastěji vyváží? Kolik přesně vyvážíte? Kam nejvíce?(Jindřich 30)
Foto
Nyní směrem na západ do EU vyvážíme přes 5 000 vozů ročně. Zahraniční klienti raději uspoří a koupí si prověřený vůz od solidního prodejce ze zahraničí než na domácím trhu. Obchodníci ze „západu“ velmi rychle přišli na to, že v České republice jsou díky devalvaci koruny kvalitní ojetiny nejlevnější v Evropě. Dle statistik AAA AUTO, největší zájem o vozy z Čech je z Německa, Francie a Holandska, z čehož největším odbytištěm je Německo, kde vede zájem o vozy koncernu Volkswagen. Stoupá také poptávka z Dánska po luxusních vozech s velkoobjemovými motory, tedy např. Porsche Cayenne, BMW X6 nebo Toyota Land Cruiser. Obecně nejžádanější vozy jsou značky Škoda, Hyundai a Volkswagen.
Jak je to s garancí původu? Přeci i od soukromníka můžu mít jistotu, že bude prodej v pohodě, když si auto prověřím.(Muler)
Foto
Při koupi na inzerát od soukromníka se vám lehce může stát, že si pořídíte vůz pocházející z kriminální činnosti. Mezi prodejci je totiž řada podvodníků pracujících pro mezinárodní gangy zlodějů aut. Policii samozřejmě nemůže zajímat, že jste tento fakt nevěděli, a vůz okamžitě zabaví. Mnoha lidem auto policisté zabaví až v zahraničí, při cestě na dovolenou. Řada nešťastných majitelů pak stráví několik dní v policejní cele. Naproti tomu „kamenné“ autobazary již triky organizovaných band znají, a vozy od nich nevykoupí. Navíc poskytují garanci čistoty právního původu automobilu. Tu byste vždy při koupi ojetiny měli vyžadovat uvést písemně do smlouvy.
Do nedávna se hodně mluvilo o autech v polopřevodu, ale teď celá kauza utichla. Znamená to, že už je to vyřešené?(Jana Fridrichova)
Foto
Bohužel není. Máme signály, že vozy v polopřevodu se kromě komisního prodeje začali objevovat jako fingovaná auta z dovozu, což může běžného zájemce o koupi ojetiny snadno zmást
Kupuje u nás někdo ze zahraničí ojetiny? O jaká auta případně jde?(Gusta)
Foto
Celkový vývoj cen ojetých vozů v České republice v porovnání se západní Evropou je jednoznačně ve prospěch domácího trhu. Již od konce roku 2013 pozorujeme rychle rostoucí poptávku například ze strany německých, holandských či francouzských obchodníků, kteří ojeté vozy v ČR nakupují. Jde zejména o dražší ojetiny luxusních značek, ale obecně také o mladá auta do tří let stáří a s nájezdem do 50 tisíc kilometrů. I tato statistika jasně ukazuje, že se trend obrátil, a ojeté vozy nyní putují spíše od nás na západ.
Dobrý den, na co bych se měl zaměřit při koupi ojetiny, když nemám moc peněz?(Petronius)
Foto
Je důležité si uvědomit, že ty nejlevnější vozy, které se k nám dostávají protiúčtem od zákazníků, jsou často velmi blízko ke konci své životnosti a vyžadují opravy a výměnu některých dílů. Pokud tedy máte zájem o vůz v ceně pod padesát tisíc korun, poraďte se s prodejcem, jaké investice do oprav na něm budou nutné. Jinou variantou je vybrat si dražší vůz v lepším stavu a chybějící hotovost řešit formou nákupu auta na splátky.
Dobrý den. Jak je to u vás v případě, že je po koupi s autem nějaký problém?(David Kolomý)
Foto
Máme k dispozici moderní kontaktní centrum pro zákazníky, kde najdete téměř 200 profesionálů, kteří se věnují výkupu a prodeji vozů, poskytování finančních služeb a také zákaznické podpoře. Daří se nám 80% reklamací vyřídit ke spokojenosti zákazníků. Je potřeba si uvědomit, že obchodujeme s ojetými auty, jejichž stav odpovídá jejich ceně. Chci tím říci, že u opotřebované věci je nutno počítat s možnými vadami. Ale právě proto jsou řádově levnější, než vozy nové.
S auty se dá kšeftovat i zahranicemi aniž by opustila republiku. Máte také zkušenost s pokusy Slováků brát si na nezaplacená auta půjčky se zástavou?(XYZ23)
Foto
Ano. Nedávno jsme narazili na podobný případ. Od prodejce v České republice si podvodníci odeberou ojetý vůz na fakturu s delší splatností. Následně ho použijí jako zástavu pro půjčku na jeho koupi, kterou si vezmou od věřitele na Slovensku. Zástavy zapisují na Slovensku notáři, aniž by měli povinnost ověřovat, jestli dlužníkovi vůz skutečně patří. K zápisu zástavy jim stačí právě i jen nezaplacená faktura, prokazující možné budoucí vlastnictví. Když prodejce vozu v České republice začne urgovat splatnost faktury, vůz podvodníci vrátí, obchod stornují, ale prodejce o vzniklé zástavě neinformují. Podvedeným je zejména slovenský věřitel, který půjčil na neplatnou zástavu. Autobazar pak musí řešit složitý mezinárodní právní problém. V případě prodeje vozu jednotlivcem by mohly být důsledky fatální.
Existuje nějaký sumář rad, na co si dát pozor při prodeji aut? Tam je přeci podvodů také mraky!(Lomikar)
Foto
Určitě existuje: 1. Vždy se se zájemci potkejte jinde než kde parkujete obvykle. Snížíte tak riziko krádeže. 2. Klíčky nedávejte nikdy z ruky, aby vám třeba nezmizel druhý, který by následně mohli zloději použít k odcizení auta. 3. Nikdy nedávejte zájemcům informace o zabezpečení vozu, zejména o bezpečnostním vypínači, pokud ho máte nainstalovaný. 4. Se zájemci se potkávejte raději na veřejných rušnějších místech. Snížíte tak riziko přepadení a krádeže vozu. 5. Zařiďte převod vozu po prodeji sami a neriskujte, že bude vůz delší dobu "napsaný" na vás a budete případně těžko dokazovat, že např. trestná činnost s ním spáchaná není na vaší odpovědnost. 6. Pokud si převod přeci jen nebudete zařizovat sami, ohlídejte si, aby ho nový majitel provedl v co nejkratší lhůtě. Pokud by totiž neplatil povinné ručení a vůz by byl stále "napsaný" na vás, bude vám naúčtována pokuta za každý den nezaplaceného povinného ručení. 7. V ideálním případě si opište základní identifikační údaje zájemce z jeho občanského průkazu. Mohou pak sloužit jako vodítko pro policii, pokud by vám vůz byl odcizen.
Četl jsem před časem zajímavý blog, kde se zabývali stáčením vozů ze zahraničí. Jak to vůbec probíhá?(Josef)
Foto
Dovozce si vybere pro koupi vozu některou ze zemí, kde ideálně neexistují nebo jsou těžko přístupné databáze najetých kilometrů, tedy např. Itálie. Nejčastěji se jedná o levnější vozy s vysokým nájezdem kilometrů nad 200 000 km. Po dovezení do České republiky vůz stočí na zhruba o 100 000 km. Při první kontrole na STK hned po dovozu stanice technické kontroly tento falešný stav kilometrů zaznamená a uloží do systému. Potom se používá tento falešný údaj jako výchozí a jediný dostupný údaj o stavu tachometru v České republice. Následná hodnocení v rámci různých kontrolních systémů proto mohou být u dovážených vozů zavádějící a nemusí stočené kilometry odhalit
Proč bych si měl koupit ojetinu v AAA AUTO, a ne například v nějakém menším bazaru? Díky za odpověď a hezký den(Jan Novák)
Foto
Výhodou nákupu v AAA AUTO jsou například naše 100% garance vrácení peněz v případě zjištění právního problému s vozidlem, a to doživotně, po celou dobu užívání auta. Jelikož jsme majiteli všech vozů, které prodáváme, vždy máte jistotu, že se v případě potíží máte na koho obrátit. U pouhých zprostředkovatelů prodeje se mohou vyskytnout problémy s kontaktováním původních majitelů, kteří často o problémech předem věděli, a proto nebudou mít zájem na jejich řešení.
Dobrý den, jsem úplně bezradná, proto jsem Vás chtěla poprosit o radu. V lednu jsem prodávala auto a dala jsem vlastníkovi plnou moc, aby do měsíce převedl auto. Komunikace pak samozřejmě vázla, a když jsem se konečně spojili, tak se chlapík vymlouvá. Po x urgencích se mi v dubnu ozval jiný vlastník, který auto koupil, že s námi udělá přepis, ale teď je mimo Prahu, tak až za týden, měsíc, že to bude na přítelkyni, on je mimopražský, ona pražská... Mezitím jsem byla na registrech doptávat se na možnosti řešení, ale prý nelze nic dělat, jen stále komunikovat s majitelem a snažit se ho dostat k převodu nebo podat žalobu o nedodržení kupní smlouvy s původním majitelem. Auto stále někde jezdí, chodí mi pokuty za špatné parkování a nový majitel se pořád vymlouvá. Poradíte mi, co mám dělat?(Denisa Jihlava)
Foto
Dobrý den, takovýchto případů se bohužel v České republice objevuje poměrně dost. Máte v podstatě 3 možnosti. Buď donutíte bazarníka, který od vás původně auto koupil, aby Vám podepsal plnou moc, a společně vyplníte žádost pro registr, nebo podáte žalobu na nahrazení projevu plné vůle a 2 až 3 roky se budete soudit, anebo odstoupíte od smlouvy, vrátíte peníze a majitel Vám bude muset auto neprodleně vrátit, jinak podáte trestní oznámení na Policii ČR.
Všichni prodejci ojetin jsou podvodníci. Pokud vám auto neprodá dobrý kamarád a nevíte, že je auto opravdu v cajku, tak rovnou skočte z mostu a třeba dopadnete do měkkého. Čím byste mě chtěla zrovna VY přesvědčit?(Jakub H.)
Foto
Naším cílem je, abychom prodali kvalitní vůz, který se nám hned nevrátí s reklamací. Proto je důkladné prověření vozu na výkupu nejen v zájmu zákazníků, ale i našem vlastním. Chápu, že tomu nemusíte věřit. Pak máte v “áčkách” možnost si naše tvrzení nezávisle ověřit, a to hned několika způsoby. Zaprvé si můžete přivést vlastního mechanika, kterému důvěřujete. Ten si může vůz prohlédnout na zvedáku, a napojit na vlastní diagnostiku. Může s vámi absolvovat také zkušební jízdu. A kdybyste měl stále pochybnosti, můžete s vozem zajet do nezávislého servisu dle vašeho výběru. A pak je tu samozřejmě ještě možnost po koupi vůz do sedmi dnů vyměnit za jiný.
Jak můžu jednoduše ověřit rok výroby ? Existuje na to nějaký trik? (Johana)
Foto
Skutečný rok výroby lze v případě pochybností určit z kódů, které najdete např. na sklech, bezpečnostních pásech, sedadlech, plastových dílech, agregátech, ABS, klimatizaci, alternátoru, nádobkách provozních kapalin atd. Označení data výroby bezpečnostního pásu může mít různé formy - od přímého natištění data až po jednoduché zakódování do řady čísel. Najdete ho na látkové nášivce nebo plastovém štítku v dolní části, v místě ukotvení bezpečnostního pásu. Samotné znaky mohou být natištěny na látce či vyraženy do plastového štítku.
Já si auto v bazaru nikdy kupovat nechci. Přeci existuje spousta rad, jak si i přes inzerát koupit dobře a nevybrat si zrovna stočenku, ne? (Houser)
Foto
Pokud vím, celkem dobře funguje kontrola dovážených stočených vozů na webu sdružení SOVA http://www.sdruzeni-sova.cz/seznam-aut-s-podezrenim-na-zasah-do-stavu-tachometru . Dá se tady najít řada stočených vozů ze zahraničí, které se u tuzemských prodejců tváří jako poctivé. Pak také funguje databáze ministerstva dopravy, k ověření však potřebujete znát detaily z velkého technického průkazu. Pak existuje několik placených databází odborných firem.
Jak si tak čtu dotazy, mám dost podobnou zkušenost. Narazil jsem na hodně divného překupníka. Auto jsem si naštěstí prověřil a nestačil jsem se divit. Auto prodával jako soukromá osoba, chtěl jsem Škodu Octavia 2012, měl v nabídce hned tři a všechny z německa, všechny havarované a lehce stočené. Prodejce byl navíc v insolvenci a měl exekuci na bankovní účet. Jak v AAA Auto prověřujete vozy vy? (stoural)
Foto
V AAA AUTO každý vůz detailně prověřujeme – zkoumáme pravost kódu VIN, skutečný rok výroby, zda není majitel v exekuci nebo v insolvenci. Prověřujeme, jestli auto nebylo odcizené nebo jestli není v leasingu. Děláme dlouhé testovací jízdy, zkoumáme, jak se vůz chová na silnici, jaký je zvuk motoru, akcelerace a funkce brzd. Prohlížíme auta na zvedáku, abychom odhalili stopy po haváriích na podvozku a ze stejného důvodu měříme tloušťku laku. Napojujeme auto na diagnostiku, abychom odhalili závady v motoru nebo elektronice. Soukromník na ulici vám podobné takový rozsah služeb, nutný k bezpečnému nákupu, nikdy nemůže nabídnout.
Zdravím, jak poznám, že nekupuju auto s falešnými doklady a jak provádí profi kontrola auta, zda je vše OK?(MIldaXX)
Foto
Podle identifikátorů poznáte, zda kupujete vůz s parametry, které jsou uvedeny v technickém průkazu a zda opravdu kupujete vozidlo, které je vněm uvedeno. Může se totiž stát, že koupíte vozidlo dovezené ze zahraničí jako havarované, ze kterého byly použity doklady, vyříznuta část plechu s vyraženým VIN a identifikační štítky. Tyto byly následně umístěny do vozidla odcizeného např. v Česku. Auto tak bylo přihlášeno na doklady ze zahraničí a vy v podstatě kupujete kradené vozidlo. V rámci profesionálně prováděných kontrol původnosti identifikátorů vozidel se vždy provede kontrola původnosti (originality) údajů výrobce, a to včetně kontroly viditelných skrytých identifikátorů vozidla. Dále se provádí ověření, zda nebyla na vozidle a jeho identifikátorech provedena neoprávněná změna nebo jiný zásah vedoucí k nové identitě vozidla. Dělá se celá řada měření a fotodokumentace a kontrola, zda údaje uvedené v dokladech k vozidlu („technický průkaz“, původní „zahraniční technický průkaz“) odpovídají údajům na vozidle.
Existuje třeba nějaký veřejně známý rekord o nejvíce stočeném vozu? (Natasa)
Foto
Dle výsledků projektu sledování stočených vozů sdružení SOVA je držitelem takovéhoto neveselého rekordu Škoda Fabia z roku 2005, která byla stočena o 262 tisíc km.
Každý se tu ohání auty po bouračce, ale to prostě bez odborné pomoci málo kdo zjistí. Vždyť když je velmi pěkně opravené, tak to stěží pozná i odborník! (Pavlina)
Foto
Nevím, co mají k dispozici menší prodejci, ale u nás jsme u velkého množství vozů schopni se v různých databázích podívat, jakými opravami auto prošlo, jaké díly na něm byly měněny a kolik opravy stály. Z toho se dá již hodně usuzovat na rozsah případné havárie. Standardně samozřejmě na vozech při výkupu zkoumáme speciálním přístrojem tloušťku laku - jakmile se na různých místech na voze liší, je jasné, že někdo lak opravoval, což opět svědčí o poškození při “bouračce”. Bohužel tyto metody nepřichází v úvahu například při koupi vozu od známého “na ulici”.
Když koupím auto do soukromníka, může se stát, že mi auto zabaví policie, protože ho vypátrají jako kradené? Budu pak bez auta a peněz? A co dovážená auta z Německa, jak poznám že je kradené? Známý mi tuhle historku vyprávěl, moc se mi tomu nechce věřit... Můžu si nějak prověřit, jestli vůz není kradený?(Daniel Studenka)
Foto
Každých 50 minut je v ČR odcizen automobil. Navíc se do ČR dováží řada vozidel odcizených vzahraničí. Proto si auto před koupí pečlivě ověřte, abyste nekoupil jedno nich. Auto si můžete prověřit na webových stránkách Policie ČR: http://aplikace.policie.cz/patrani-vozidla/, kde je možnost možnost prověřit auto v databázi odcizených vozidel ČR. Záznamy ale registrují jen vozidla odcizená na území ČR a nahlášená Policii ČR. Jestliže bylo vozidlo odcizeno např. V Německu a odcizení oznámeno německé policii, do systému se nedostane. Pokud je číslo VIN pozměněno, zadává žadatel do systému jiné číslo, a nemůže tedy získat informaci o evidenci vozidla v databázi odcizených vozidel.
Můj bratr se snažil před časem prodat svoje auto přes inzerát a byla to tragédie. Ozvalo se mu několik zájemců. Prý mu bylo divné, že vůbec nesmlouvají a hrozně na to spěchali. Měl dokonce připravenou svoji smlouvu. Dokonce ji i podepsali (samozřejmě na falešné údaje), ale potom odjeli autem i s penězma.(Karlos)
Foto
Tyto smutné historky slýcháme bohužel celkem často. Bezpečnější je samozřejmě prodávat vůz obchodníkovi se zázemím, který ho kupuje do svého vlastnictví a přebírá za něj plnou odpovědnost vůči novému majiteli. Jen tak nepřijdete o peníze a nebudete se muset starat o případnou reklamaci.
Dobrý den, docela často koukám na auta – projíždím sauto, tipcars a bazos.cz. Může se stát, že někdo prodává auto, kterým je ručeno a je v zástavě? (Radek)
Foto
Pokud je vůz předmětem zástavní smlouvy, např. když autem ručí ten, kdo si někde půjčil peníze, je to téměř nezjistitelné! Nejsou-li peníze vráceny, připadne auto podle smlouvy věřiteli. Následuje exekuční výměr a zabavení vozidla bez ohledu na to, zda jej mezitím původní majitel někomu prodal. Pak už vám jen zbývá drahá právní bitva, která se potáhne několik let.
Dobrý den paní Topolová. Stáčení tachometrů je už dost profláklé, když se dívám na auta stará 3 roky, mají všechna najeto dost podobně (například Passat - většinou přes 150 000 km..) Navíc je pravda to, že malé bazary vstoupili do online prostředí tím, že inzerují desítky aut jako soukromí prodejci na inzerát - jaké jsou další podvody bazarů?(Jan Schenk)
Foto
Dobrý den i Vám. Velmi rizikové jsou také ojetiny prodávané v komisi – tady hrozí, že prodejce může nabízet vozy, k jejichž prodeji nemá oprávnění, nebo byly dokonce majitelům odcizeny. Již se v řadě případů stalo, že vozy dali majitelé na prodej do komise, bazar je obratem pod cenou prodal jinému prodejci a původním majitelům nezaplatil. Vždy je tedy při koupi vozu nutné jednat přímo s vlastníkem. AAA AUTO vykupuje vozy do svého vlastnictví již od svého vzniku před více než dvaceti lety. Děláme to právě proto, aby kupující měli naprostou jistotu legálního původu automobilu.
Na co si tedy mám dát pozor, když chci koupit auto přes inzerát? Zrovna se chystám auto koupit a už je skoro ruka v rukávě. Jen mi přijde divné, že majitel auta mlží a už chtě po druhé navyšovat cenu, i když jsem auto ještě neviděla. (Petr K.)
Foto
Pokud si chcete být opravdu jistí, je třeba dodržovat několik zásad: 1. Vždy při koupi požadujte přítomnost majitele vozu a zajistěte si jeho notářsky ověřený podpis! 2. Neposílejte zálohu na vůz, dokud nemáte klíčky a s vozem okamžitě odjeďte, aby „nezmizel“! 3. Pozor na vysoce rizikový komisní prodej! 4. Vždy vyžadujte zkušební jízdu a prohlédněte si vůz na zvedáku za asistence mechanika 5. Prověřte vůz v databázi odcizených aut! 6. Ověřte, zda na autě není nesplacený leasing, zástava či exekuce! 7. Vždy si převezměte vůz i s veškerými dokumenty a zařiďte si převod osobně. 8. Ujistěte se, že máte všechny klíče od vozu a ujistěte se, že nejde o čerstvě vyrobené duplikáty!
Na inzerát – kdekoliv - bych auto fakt už fakt nekoupil. Spousta lidí se živí dovážením aut – každý druhý mechanik si tak přivydělá. Co v AAA? Řešíte vůbec nějak při výkupu také historii vozu nebo berete všechno? (Ondřej)
Foto
Pokud máme nějaké podezření, voláme do servisů, kam auto jezdilo na opravy. Prověřujeme, jestli vůz nebyl zatopený. Zjišťujeme, jaké existují záznamy o najetých kilometrech. Na výkupu po těchto důkladných kontrolách odmítáme 65-70% vozů, protože nesplňují naše kritéria. Na druhou stranu díky tomu můžeme v kupní smlouvě doživotně garantovat legální původ vozu.
Jak se vůbec můžu bránit proti všem těm podvodům? Přiznám se, že nákup přes inzerát jsem považoval za bezpečný, zrovna ale auto vybírám, tak to vidím. Inzertní server plné dotažených aut z dovozu... Jak doporučujete auto vybírat vy?(mirek7)
Foto
V první řadě je potřeba vybírat taková auta, která mají doloženou servisní historii a tedy původ v České republice. Je potřeba také požadovat po prodejci garanci vrácení peněz pro případ, že by se u auta manipulace s kilometry později prokázala. Seriózní autobazar by neměl mít problém takové ustanovení do smlouvy dát.
Dobrý den, jak je to vlastně se stáčením tachometrů? Jak to, že proti tomu nikdo nebojuje? Podvody na trhu ojetin se neřeší, prodejci mají volné ruce – pro překupníka není problém dát inzerát a potom se snaží přesvědčit, že je přímý majitel auta. Lidi si totiž stále myslí, že nejlepší je koupit auto od soukromé osoby. Přitom není problém koupit si sadu, která stojí na internetu 500 kč a tachometr si stočit sám. Lidi taky stáčení dost aktivně nabízí... Jak proti stáčení bojuje AAA Auto?(Martin Svoboda)
Foto
Dobrý den. Chaos a podvody na trhu ojetin se dlouhodobě neřeší. Společnost AAA AUTO prosazuje kriminalizaci přetáčení tachometrů již řadu let. V minulosti jsme opakovaně přišli s návrhem paragrafovaného znění novelizace Trestního zákoníku, kde by bylo trestné nejen přetáčení, ale i jeho příprava, včetně nabízení příslušných služeb. Na druhou stranu je pravda, že i kdyby žádný návrh neprošel, tak i to, že se o problémech ojetin mluví vede lidi při jejich nákupu k větší opatrnosti. Pozorujeme, že více hledí na kvalitu vozu a pokud je cena nad jejich možnosti, raději si vezmou úvěr. Dobře vědí, že pokud by si koupili starší a více ojetý vůz u pochybného prodejce nebo přímo z dovozu, peníze by stejně museli vložit do oprav.
Chtěla jsem si koupit nové auto, ale poté jsem zjistila, že rok stará auta, jsou výrazně levnější, přestože nemají moc najeto. Proč je tak velký cenový rozdíl mezi novým a rok starým?(Dana 5)
Foto
Nové vozy velmi rychle ztrácejí svojí hodnotu. Po roce to může být 30-40%. Proto se vyplatí koupit raději vůz rok starý. U nás se jedná většinou o předváděcí auta z autosalonů, která mají najeto někdy i jen několik desítek kilometrů.
Ono je asi opravdu nejlepší, vyhnout se inzerátům. Přesvědčila jsem se, že jsou to převlečení obchodníci, kteří v tom umí chodit. V Německu koupí vrak, dovezou, levně opraví. Handrkují se, nutí vás do něčeho, co nechcete, používají prostě taktiku šmejdů, jak je známe z předváděcích akcí. Jsou to soukromí prodejci, přitom inzerují desítky aut – většinou mají někde plácek, který by se dal nazvat bazarem. Čím si vysvětlit, že podvádí takové množství bazarů(Jiřina)
Foto
V oblasti prodeje ojetých vozů je tvrdá konkurence. Ta vede k zániku malých autobazarů, které nejsou schopné nabídnout takové služby, garance a výběr jako velcí prodejci. Malí bazaristé, kteří čelí zániku, se pak snaží svůj propad zisku dohnat nelegálními praktikami. Bohužel na tento konkurenční boj doplácejí zákazníci.
Po několika týdnech hledání na webu a mudrování asi koupím auto u vás. Vybírám jeden konkrétní model – máte nejlepší nabídku. Nakonec jste mi vyšli nejlíp i v dalších ohledech – Jak se prosím můžu domluvit na přítomnosti mého technika, kdybych chtěl auto prohlédnout na zvedáku? Je to možné? Díky moc a mějte se fajn!(Jirka Plzen)
Foto
Jsem ráda, že nás hodnotíte pozitivně. Umožňujeme zákazníkům, aby si s sebou vzali vlastního mechanika nebo odjeli s vozem ještě před koupí na prohlídku do nezávislého autoservisu. Váš mechanik může samozřejmě auto vidět na zvedáku a může ho „napíchnout“ i na vlastní diagnostiku. Hezký den!
Dobrý den, paní Topolová. Asi tak půl roku vybírám auto na jednom inzertním serveru. Denně tam jsou desítky nových aut. Jak se ale ukázalo, masivně tam inzerují různí překupníci a dovozci aut z ciziny. Před týdnem jsme absolvoval „prohlídky“ aut. Musím konstatovat, že raději si vyberu v AAA Auto, kde aspoň nejsou auta v komisním prodeji. Kdybych se rozhodl koupit auto na protiúčet, stačí jen přijet na pobočku nebo se je lepší telefonicky objednat? S díky, Pavel Nováček(Pavel Nováček)
Foto
Dobrý den. Moc mě těší, že chcete využít našich služeb a děkuji za dotaz. Určitě je dobré zavolat na naši bezplatnou linku 800 110 800. S operátorem call centra můžete vůz předvybrat, poradit se o jeho financování a domluvit si schůzku na pobočce, kde Vás již budou očekávat a výkup Vašeho vozu i nákup novějšího tak bude maximálně urychlen.
Dobrý den, není rychlejší a bezpečnější koupit auto v autobazaru? Kde auta vykupují profesionálové kteří ví, kde hledat potenciální závady. Jak probíhá proces nákupu auta u Vás. prý je to bez čekání? Děkuji. (Jan Doležal)
Foto
Dobrý den, veškeré vozy, které máme v nabídce, detailně prověřujeme, proto také odmítáme na výkupu 65 - 70 % vozů, které neodpovídají technicky nebo máme podezření na nelegální činnost. Proces nákupu auta v AAA AUTO je opravdu jednoduchý. Nejlepší je, když zavoláte na naše bezplatné kontaktní centrum 800 110 800, kde Vám naši operátoři s výběrem vozu rádi poradí a domluví schůzku na vaší nejbližší pobočce. Osobní návštěva pak nezabere příliš času a za několik desítek minut můžete odjíždět s novějším vozem.