ONLINE CHAT
chtěl bych přejít k vám co mám pro to udělat: joksir3@seznam.cz(milan)
Foto
Jsme rádi, že i vy jste se rozhodl pro BLESK energii. Připravte si svoje poslední roční vyúčtování a stávající smlouvu a volejte bezplatnou linku 800 98 78 78. Tam se o vše postaráme. Děkujeme za dotazy a přejeme hezký den!
Pokud tedy již nyní jsem zákazníkem EP ENERGY TRADING, jaká bude výše bonusu?(Novotný)
Foto
Výše bonusu bude dána rozdílem mezi základním ceníkem BLESK energie a vaším ceníkem EP ENERGY TRADING. Tak jako u ostatních dodavatelů.
Jaký účtujete měsíční paušální poplatek? Děkuji(Dvořák)
Foto
Měsíční paušální poplatek bude stejný, jaký máte nyní. Je to stejné jako s cenou elektřiny nebo plynu.
O kolik je cena za energie v případě získání bonusu vyšší než ve standardním ceníku EP ENERGY TRADING? Děkuji (Novotný)
Foto
Záleží na tom, jakou máte cenu teď. Cenu u BLESK energie budete mít stejnou, takže i rozdíl oproti standardnímu ceníku EP ENERGY TRADING se nezmění.
Pokud mi na faktuře vyjde přeplatek, vrátíte mi jej, nebo si ho dáte do záloh.(pepik z plzne)
Foto
Přeplatek bude do čtrnácti dnů vrácen.
U svého současného dodavatele mám možnost, zadávat samoodečet přes internet. Umíte to také?(Ferda)
Foto
Ano. EP ENERGY TRADING má zákaznický portál, kde lze z pohodlí domova zadávat samoodečty a prohlížet všechny informace o odběrném místě.
Moc nechápu jak si vypočítám bonus jinak než kalkulačkou.. tedy že se podívám do ceníku a vím, že jste levnější než ostatní...(Petr D.)
Foto
Bonus si lze spočítat jedině přes kalkulačku nebo klidně i ručně. Způsob výpočtu jsme vysvětlovali výše. Jiní vám slibují úsporu, na kterou musíte čekat. Pouze s BLESK energií dostanete úsporu předem.
Dobrý den, platí ta nabídka i pro sdružení nájemníků?(Praha)
Foto
Pokud sdružení nájemníků má přiděleno IČ, pak platí odpověď týkající se firem.
Dobrý, platí to i pro firmy? (Ivan )
Foto
Podívejte se na odpověď výše.
dobry den zajimalo by me jak se jmenuje spolecnost kterou nabizite. a to by bylo naporad? DEKUJI(jana TICHA)
Foto
Dodavatelem elektřiny nebo plynu je EP ENERGY TRADING, který vám přínáší společně se CNC (vydavatel deníku Blesk) produkt BLESK energie. Věříme, že s námi budete natolik spokojená, že s námi zůstanete na pořád.
Kde najdu Vaše ceníky na elektřinu a plyn? Máte na stránkách pouze kalkulačku s úsporou. Děkuji(Marek Polášek)
Foto
Jelikož ceník je nástrojem pro určení výše bonusu, naleznete ho v části obchodní podmínky. Pro vás je důležitá kalkulačka, která vám určí výši bonusu, protože cena i u nás zůstává stejná.
Dobrý den, jsem vázaná smlouvou u BEE do ledna 2016. Uhradíte za mne smluvní pokutu, pokud přejdu pod Blesk?(Danča)
Foto
Podobný dotaz je zodpovězen hned v úvodu chatu.
Dobrý den, rád bych se zeptal, zda je u vás možné získat základní ceník bez vyplacení bonusu.(Petr B.)
Foto
Přestože si myslíme, že pro zákazníky je zajímavé právě vyplacení bonusu předem, lze s námi smlouvu sjednat i na základní ceník. Pak bonus nedostanete, ale čekáte na úsporu až v průběhu odběru.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na cenu MWh plynu u domácnosti se spotřebou cca 25MWh. Děkuji (Karel Vrána )
Foto
Cenu budete mít stále stejnou jako u současného dodavatele. Například pokud jste u RWE a máte standardní produkt, tak by váš bonus činil u vámi uváděné spotřeby 11798 Kč. Způsob výpočtu jsme už vysvětlili v předchozí otázce.
Víte, co nechápu... Píšete až 15 tisíc, ale v novinách u příkladu rodiny bylo 22 tisíc. Jestli to je omezeno tak je to divne, ne? (Barbora)
Foto
Výše bonusu není vůbec omezená, ale na bonus do patnácti tisíc si sáhne většina odběratelů. Chceme být fér, proto neslibujeme nejvyšší možné částky, na které dosáhnou jen jednotlivci s opravdu velkou spotřebou. Příklad ze včerejších novin s 22 tisícovým bonusem se týkal dvougeneračního domu s vysokou spotřebou, která není standardní.
Dobré ráno, řekněte mi dvě věci: 1) máte to i vy? 2) šli byste do toho a přoč?(Zvedavec)
Foto
Já čekám na uplynutí závazků na stávající smlouvě a kolegyně má smůlu, neboť má odběr na Slovensku :-) Až to půjde, BLESK energii si určitě sjednám, protože i já chci bonus.
Dobry den, Nas odber elektriny je na smlouvu koncici pristi rok. Plyn mohu ukoncit kdykoliv. Jakym zpusobem byste prechod k vam resili a jak se pocita bonus? Dekuji. (Tereza)
Foto
Můžeme to řešit odděleně i najednou. Bonus určujeme pro plyn i elektřinu zvlášť. Pokud sepíšete smlouvy nyní, dodávka plynu začne nejpozději 1. 3. 2015 (dle výpovědní doby vaší současné smlouvy) a dodávka elektřiny začne k datu ukončení smlouvy na dobu určitou s vaším současným dodavatelem. A podle toho dostanete i bonus.
Dobry den, Plyn nemame zavedeny a pouzivame jen elektriku. Jak mohu usetrit? Stale se zminujete o vyhodach jen, kdyz k vam lide prejdou jak s elektrinou, tak plynem zaroven.(Tereza)
Foto
Nabídka platí i odděleně. Buď jen pro elektřinu, nebo jen pro plyn a nebo pro obojí najednou.
Chci se zeptat na bonus moje měsíční zálohy jsou na plyn 2620,- a na elektřinu 1090,- děkuji(Honza)
Foto
Ze záloh bohužel výši bonusu určit nejde. Potřebujeme vaši fakturu, kde je vaše stávající cena. Ta je určující pro výši bonusu. Zkuste kalkulačku na stránkách www.bleskenergie.cz nebo volejte bezplatnou linku 800 98 78 78.
BLESK MOBIL kdo vlastně jste? jako Blesk asi neprodává plyn?(elektrikar)
Foto
Blesk mobil je jiný produkt společnosti CNC (vydává deník Blesk), ale vy pravděpodobně myslíte BLESK energii. Jedná se o nabídku společností CNC a EP ENERGY TRADING, která je zároveň dodavatelem elektřiny nebo plynu.
Zdarvím ,proč jste to neohlásili dřív? už jsem prodlužoval smlouvu s plynárnami, muzu to jeste stopnout? bonus urcite chci...(Honza, Hradec)
Foto
Záleží na tom, pokud již prodloužení smlouvy platí. Pokud jste ho sjednal před méně než čtrnácti dny, lze jej odvolat. Pokud jste ho sjednal dříve, je potřeba více informací. Pošlete nám vaši smlouvu a dodatek a my vám poradíme, jaké máte možnosti.
ZDravím Vás,když odejdu za lepší nabídkou před koncem za dva roky, tak musím vracet všechno? pokud ano, jak jsem se docetl, proč? vzdyt u vas budu tak dlouho?(Robin)
Foto
Pokud zákazník odejde dříve než za 24 měsíců, opravdu vrací bonus celý. Jedná se o férový produkt se smlouvou na dobu neurčitou, kde zákazník při ukončení smlouvy neplatí žádnou smluvní pokutu. Za příslib dvouleté věrnosti vyplácíme bonus dopředu, a pokud smlouvu ukončí dříve, tak jenom vrátí bonus. Není na tom hůř, než před přechodem k BLESK energii.
Dobrý den, bonus bych chtěl ale nepotřebuju tolik, chci je něco a zároveň snížit zálohy, jde to?(Ondras)
Foto
Pokud je vaše současná záloha nadsazená (obvykle dostáváte přeplatek), můžeme výši zálohy upravit.
dobrý večer, ptám se kvůli babičce a dědovi, jak je to s placením přes SIPO? děkuji(Petra Albrechtová)
Foto
Placení přes SIPO je samozřejmé.
Vy máte elektřinu a plyn, nebo ji přeprodáváte jako ostatní? třeba Čez ji má...co když skončíte?(Zdeněk Petržala)
Foto
Opravdu máme vlastní zdroje, sledujte příští týden Blesk, kde vše vysvětlíme. Uvidíte, že se nemáte čeho bát.
Kdy před koncem smlouvy to mám začít řešit?(Petrr)
Foto
Doporučujeme klidně i půl roku předem. Záleží na vaší současné smlouvě a sjednané výpovědní lhůtě. Obvykle je tři měsíce, ale může být i půl roku.
Nechápu kde berete ten bonus?(Zdeněk)
Foto
Je to jednoduché. Podíváme se na fakturu zájemce, jeho roční spotřebu vynásobíme dvojkou (jde o bonus za dva roky) a tuto spotřebu vynásobíme rozdílem mezi stávající cenou zájemce a naší základní cenou.
Zdravím, babička by k chtěla jít k Blesku ale mám se za ní zeptat: píšete že peníze vyplatíte na účet, ona ale účet nemá. platí všechno složenkou(Tereza Z.)
Foto
Bonus můžeme vyplatit na kterýkoliv účet, který bude uveden ve smlouvě. Je potřeba jen upozornit operátora naší bezplatné linky, že účet nebude sloužit pro úhradu záloh.
Je to jen lákadlo, nebo bude bonus i dál? smlouva mi končí za rok a platit pokutu nechci. Za rok bych ale k vám šel, ukazuje mi to bonus asi 6 tisic...(Martin Konečný z K. Varů)
Foto
Nejedná se jen o úvodní nabídku. S produktem BLESK energie (včetně bonusu) počítáme jako s trvalou nabídkou. Jsme rádi, že se vám náš produkt líbí. Píšete, že smlouva končí za rok, proto bychom vás chtěli upozornit na včasné řešení smlouvy s námi. Je to důležité s ohledem, že vaše stávající smlouva může být automaticky prodloužena, přestože se tváří, že je pouze na jeden rok.
Dobrý den, máte v nabídce tarifů pro odběr plynu i možnost neúčtovat stálý měsíční poplatek za měsíce, ve kterých nebude plyn vůbec odebírán? Jde mi o to, že bude účtována spotřeba a případně poplatek jen za zimní měsíce, za letní měsíce, pokud plyn neodebírám, nebude účtováno prakticky nic. Děkuji za informaci.(Janina)
Foto
U BLESK energie máte stejnou cenu jako dnes. Tedy pokud platíte stálé platy nyní, budou účtovány i u BLESK energie.
Mame u Brna velke staveni a v nem krome bydleni i firmu. Pisete ze je to pro domacnoisti, ja kto mam udelat abych to vzal komplet? (Jiří N., Brno)
Foto
V tomto momentě nabízíme produkt BLESK energie pouze pro domácnosti. S ohledem na daňové aspekty, které jsou pro firmy jiné než pro domácnosti v současnosti řešíme, jestli se BLESK energie rozšíří i pro firmy. V tuto chvíli vám můžeme nabídnout některý produkt EP ENERGY TRADING. Je to sice bez bonusu, ale s výhodnou cenou.
Zdravím a za dva roky to budete srovnávat s čím? Jak můžu dostat bonus kdyz uz budu mit nejelspi cenu od vas?(Zvedavy Jan)
Foto
Jelikož se vaše cena nemění, budeme bonus opět počítat jako rozdíl vaší ceny a základního ceníku BLESK energie. Navrhovanou výši bonusu pro další období vám vždy sdělíme.
Dobrý den, všude se píše, jak přejít k vám, ale já se stěhuju do nového bytu a nemám tedy vůbec s nikým smlouvu. Taky dostanu bonus? a s čím to budete srovnávat?(Petr Dolejš, Pardubice)
Foto
V případech, kdy zákazník není schopen doložit výši spotřeby, jsme připraveni nabídnout náš základní ceník, sloužící k výpočtu bonusu. V tomto případě nelze bonus vyplatit předem, ale budete šetřit s námi až v průběhu smluvního vztahu.
Dobrý den, když jsem podepsal dodatek ke smlouvě tomu, od koho elektřinu nyní odebírám a ten mi hrozí pokutou, když chci odejít, zaplatí za mě Blesk tu pokutu a dostanu ještě bonus o kterém píšete?(Martin)
Foto
Bohužel, nemůžeme přebírat smluvní závazky z vaší stávající smlouvy. Nicméně je důležité, jakým způsobem vám stávající dodavatel možnost uplatnění pokuty sdělil. Pokud nebyla uvedena přímo ve smlouvě, ale například je schovaná ve všeobecných obchodních podmínkách, nebo v ceníku, který vám nebyl při uzavření dodatku poskytnut, domníváme se s ohledem na stanovisko Ústavního soudu týkajícího se spotřebitelských smluv, že taková pokuta nebyla platně sjednána a dodavatel nemá právo ji vyžadovat. Připravujeme článek, který bude tuto problematiku řešit.
Dobrý den, mě by zajímalo, zda služba bude se závazkem na určitou dobu, vzhledem k tomu, že se vrátí peníze za 2 roky. A ještě by mě zajímalo, co se stane s cenami po případném závazku. Děkuji za odpověď, Kolocová(AnnaK)
Foto
Dobrý den, smlouva je na dobu neurčitou, to znamená bez závazků. Pokud budete chtít smlouvu ukončit dříve, pouze vracíte celý vyplacený bonus. Takže na tom budete tak, jako u původního dodavatele. Cena zůstává stejná i při vrácení bonusu.

Video
Video se připravuje ...

Blesk energie David Vaníček, Lukáš Červený