Klip má evokovat, že individuální sport, mezi který patří akrobacie, házení talířem nebo skoky, má na sportovním trhu nezastupitelné místo. Mně se video líbí a mladým, na které bylo směřováno, také,“ řekl Blesk.cz radní Jan Wolf (Trojkoalice).

Klip má magistrát na svých stránkách a pošle ho i Pražské informační službě, aby se dostal do světa. Praha ale nehodlá s titulem evropského hlavního města sportu naložit tak, že by tu pořádala speciální sportovní akce. Chce se zaměřit na své obyvatele.

Nám ani tak nejde o to, aby se tu konalo něco výjimečného. Nám jde o to, aby většinová společnost začala sportovat. Chceme dát, i starším lidem, návod, jak se mohou pohybovat. Spolupracujeme s Českou unií sportu, která chystá kuchařku pro všechny skupiny obyvatel, aby spálili co nejvíce tuku,“ uvedl Wolf.

Příručka má lidem ulehčit hledání, kam by si mohli jít zasportovat. Prozradí jim i to, co jíst po fyzickém výkonu. Hotová ovšem bude až před koncem první poloviny roku.

Proč ale Praha nevyužije titul i tak, že by tu uspořádala nějakou novou významnou sportovní událost? „V Praze se koná 400 akcí ročně. A my jsme si řekli, že každý den bude jedna,“ dodal Wolf.

Podívejte se na videoklip: