Osmačtyřicetiletého muže strážníci chytli ve chvíli, kdy vezl cestujícího Francouzskou ulicí na Vinohradech. „Viděli ho, jak jede se zhasnutou svítilnou, se zapnutým taxametrem bez viditelně umístěného průkazu řidiče taxislužby,“ řekla Blesk.cz mluvčí pražské městské policie Irena Seifertová.

Strážníci zjistili, že muž má zákaz provozování činnosti, jelikož ho již několikrát předtím chytli, jak jezdí bez oprávnění. „Strážníci tohoto černého taxikáře opakovaně oznamovali správnímu orgánu již od roku 2014,“ doplnila mluvčí.

Jediné, čeho se nemohli strážníci dopátrat, byla správná výše cestovného. Cestující byl totiž tolik opilý, že nedokázal říct, kde nastoupil, ani kam jede. Muž strážníkům přiznal, že si za noc vydělal přes deset tisíc korun. Jelikož už měl ale vystavený zákaz činnosti, je podezřelý z trestného činu maření úředního rozhodnutí.

Praha se proti nepoctivým taxikářům snaží bojovat již delší dobu. Právě městští strážníci specializovaného Taxitýmu mají s bojem výrazně pomoct. Skupina se skládá z 22 strážníků, kteří kromě dalších povinností řeší hlavně taxikáře, a to po celé metropoli. Strážníci znají cizí jazyky a spolupracují s úředníky pražského magistrátu.

Podívejte se na video, jak kontrola probíhala:

Video
Video se připravuje ...

taxikář bez dokladů Blesk TV